Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 17:01
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μ. Χρυσοχοϊδης: «Αλλ...

Μ. Χρυσοχοϊδης: «Αλλοδαποί εγκληματίες αφέθηκαν ελεύθεροι με το νόμο Παρασκευόπουλου»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 “10”, αναφερόμενος στο νόμο Παρασκευόπουλου, υπογράμμισε ότι άφησε έξω πολλούς εγκληματίες, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πριν από περίπου 20 ημέρες συνελήφθησαν 34 αλλοδαποί, εκ των οποίων οι 18 είχαν συλληφθεί 200 φορές, δικάστηκαν ισάριθμες φορές και άλλες τόσες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τώρα πλέον είναι έγκλειστοι.

Βέβαια ουδείς τον ρώτησε εάν πρόκειται να απελαθούν από τη χώρα όταν έρθει η λήξη της φυλάκισής τους, όχι γιατί δεν το σκεφτήκαν, αλλά γιατί θεωρούν ως δεδομένο, ότι θα παραμείνουν στη χώρα!

διαφ.

Είμαστε ανοικτή χώρα όπως όλη η Ευρώπη;

Αυτό που προκάλεσε έως και ολίγον θυμηδία ήταν η δήλωση του υπουργού ότι είμαστε «ανοικτή χώρα» όπως όλη η Ευρώπη.

Όχι βέβαια γιατί δεν είμαστε ανοικτή χώρα, αλλά ότι έτσι είναι η Ευρώπη. Προφανώς δεν γνωρίζει ο υπουργός ότι άπαντες έχουν κλείσει τα σύνορά τους.

διαφ.

Το μόνο θετικό που είπε ότι «πρέπει να κλείσουμε» τα σύνορά μας, αλλά δυστυχώς προς το παρόν έχουμε κολλήσει στο «πρέπει».

Είπε σχετικά:

«Υπάρχουν κίνδυνοι, απειλές, αμετανόητοι άνθρωποι που πιστεύουν ότι η προσφορά τους είναι να προκαλούν εκρήξεις ή να κάνουν δολοφονικές ενέργειες.»

«Αγωνιώ και ανησυχώ», πρόσθεσε, «γιατί είμαστε μια ανοιχτή χώρα όπως όλη η Ευρώπη.

Πρέπει να θωρακίσουμε την χώρα μας, γιατί έχουμε και νέους κινδύνους από την ισλαμική τρομοκρατία».

Ο υπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, για το θέμα των καταλήψεων:”

«Εκτός από μια περίπτωση, δεν υπάρχει εκκένωση και μετά επανακατάληψη. Πάνω από είκοσι καταλήψεις εκκενώθηκαν.

Η ασφάλεια είναι συνυφασμένη με το δικαίωμα της ελευθερίας.

Έρχεται κάποιος και καταλαμβάνει το σπίτι σας, γιατί έτσι του αρέσει. Με ποιά λογική καθένας αρπάζει ένα κτίριο, είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό. Γιατί αφήναμε τόσα χρόνια αυτές τις καταλήψεις. Όλες αυτές οι καταλήψεις; δεν είχαν “μωρομάνες” όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φονικά αντικείμενα ή ήταν σημεία που κατέφευγαν κάποιοι για να κάνουν παράνομες πράξεις».

Σχετικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στα κτίρια στο Κουκάκι, τόνισε ότι έγιναν παρουσία εισαγγελέα και δεν υπήρξε παραβίαση, ενώ είπε πως περιμένει κάποια καταγγελία για τους τσιμεντόλιθους που πέταξαν καταληψίες σε αστυνομικούς, ενώ πρόσθεσε πως δεν άκουσε έως τώρα κάποια αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ. “Υπάρχει μια επιτηδευμένη σιωπή”, πρόσθεσε, “για να μην δυσαρεστούν κάποιους που είναι κοντά τους.

Στις καταλήψεις είναι πολλά παιδιά εύπορων οικογενειών και κάτω από τον τσιμεντόλιθο είναι ο ανώνυμος αστυνομικός των 800 ευρώ”.

Ο κ.Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι έχουν τις ίδιες απόψεις στα ζητήματα της ασφάλειας, ενώ επισήμανε, ότι ο κ.Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κεντρώος φιλελεύθερος πολιτικός που εκφράζει μεγάλο μέρος του κέντρου”.

Για το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπογράμμισε ότι “ο πρωθυπουργός έχει την σύνεση και την φρόνηση να χειριστεί το θέμα”, ενώ τέλος τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής, την οποία χαρακτήρισε “¨καταστροφική”.

Τέλος, ο κ.Χρυσοχοϊδης σημείωσε, ότι ο θάνατος 100 ανθρώπων στο Μάτι ήταν αποτέλεσμα της διάλυσης των υπηρεσιών.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων