COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

Χωρίς κατηγορία

Μαγειρική:Σουφλέ με μπρόκολο και κιμά

Υλικά
1 κιλό μπουκετάκια από μπρόκολο
600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρο χοντροσπασμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι κρασί γλυκό
250γρ. ντομάτα στον τρίφτη
2 κουτ. σούπας σταφίδα κορινθιακή
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί περασμένο από το μπλέντερ
2 φακέλους Μπεσαμέλ
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματάτε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο για 5 λεπτά. Τα σουρώνετε, τα ρίχνετε σε παγωμένο νερό για να σταματήσουν να βράζουν και να κρατήσουν το χρώμα τους και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίσουν καλά.
Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τον κιμά και τον κόλιανδρο, μέχρι να ξεσβολιάσει και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Ρίχνετε το κρεμμύδι, σοτάρετε για 10 λεπτά ακόμη, σβήνετε με το κρασί και μετά από λίγο προσθέτετε την ντομάτα, λίγο νερό, τις σταφίδες και ανάλογο αλατοπίπερο.
Βράζετε τον κιμά σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC και ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της.
Πασπαλίζετε το πιρέξ με την τριμμένη ψίχα του ψωμιού και απλώνετε από πάνω το μπρόκολο. Το καλύπτετε με τον κιμά και σκεπάζετε με την έτοιμη μπεσαμέλ. Ψήνετε το σουφλέ στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του.

Back to top button