COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαίρη Χρονοπούλου: Θρίλερ με την αποτέφρωσή της – Το φόρεμα που επέλεξε για το τελευταίο της ‘ταξίδι’

Μετ’ εμποδίων θα γίνει η αποτέφρωση της Μαίρης Χρονοπούλου σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Τέσσερις μέρες μετά τον θάνατό της, η σορός της βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, αφού δεν υπάρχουν συγγενείς πρώτου βαθμού προκειμένου να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Με εισαγγελική παραγγελία θα μεταφερθεί η σορός στο νεκροτομείο για τη νεκροτομή, ώστε να την παραλάβει το γραφείο τελετών. Μόνο έτσι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, μπορεί να γίνει όταν προκύπτει ατυχηματικός θάνατος και δεν υπάρχουν διαπιστευμένοι συγγενείς. Αλλιώς χρειάζεται άδεια ταφής ή καύσης από το αστυνομικό τμήμα.

“Μια επιτροπή από φίλους θα αποφασίσουμε για να εκτελεστούν σωστά όλες αυτές οι επιθυμίες της”

Για τις διαδικασίες και την τελευταία επιθυμία της Μαίρης Χρονοπούλου μίλησε ο Μάκης Δελαπόρτας, στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ: “Είναι μια δύσκολη εβδομάδα για όλους νομίζω. Όπως ξέρετε, η Μαίρη ήταν μια αντισυμβατική προσωπικότητα έτσι κι αλλιώς. Άρα και το στερνό αντίο προφανώς θα είναι κάτι ανάλογο. Η ίδια είχε μιλήσει, είχε αφήσει τις επιθυμίες της και μια επιτροπή από φίλους, ανάμεσά τους και εγώ, θα αποφασίσουμε για να εκτελεστούν σωστά όλες αυτές οι επιθυμίες της”.

Υπάρχει χρονοδιάγραμμα σχετικά με την αποτέφρωση της Μαίρης Χρονοπούλου; “Νομίζω ότι τις επόμενες δύο μέρες θα ξέρετε ακριβώς ποια μέρα θα συμβεί, πώς θα γίνει, γιατί υπάρχει μια γραφειοκρατία που πρέπει να ακολουθηθεί. Πρέπει να γίνει και μια νεκροψία. Όλα αυτά είναι πολύ στενάχωρα” απάντησε χαρακτηριστικά ο Μάκης Δελαπόρτας.

Αν θέλει ο κόσμος να αποχαιρετήσει τη Μαίρη Χρονοπούλου θα μπορέσει; “Αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα. Εκείνη είχε ζητήσει κάποια πράγματα. Σε δύο μέρες περίπου θα αποφασιστεί τι θα συμβεί. Η δική μου άποψη είναι πως ο πολύς ο κόσμος θέλει να την αποχαιρετήσει έστω και με ένα λουλούδι στο χέρι και πρέπει αυτό με έναν τρόπο αυτό να συμβεί” εξήγησε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Υπάρχει κάτι που δεν θα ήθελε να συμβεί η Μαίρη Χρονοπούλου; “Είχε πει σε συνεντεύξεις της πως δεν θα ήθελε αφιερώματα σε τηλεοράσεις αλλά αυτό δεν γίνεται να συμβεί. Γιατί όλα τα αφιερώματα γίνονται με αγάπη και σεβασμό για εκείνη και εκτίμηση βαθιά. Και νομίζω πως όλο αυτό, η ψυχούλα της θα το καταλαβαίνει” σημείωσε ο Μάκης Δελαπόρτας και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει κάποιος συγγενής πρώτου βαθμού οπότε νομίζω ότι τις επόμενες ημέρες θα ξέρουμε ακριβώς τι και πώς θα γίνει. Είμαστε 4-5 άνθρωποι που έχουμε αναλάβει τις διαδικασίες. Στενοί φίλοι του περιβάλλοντός της.

Η Μαίρη δεν φοβόταν τον θάνατο. Ήθελε το τελευταίο αντίο να είναι μια γιορτή. Και μπορεί να συμβεί και κάπως έτσι. Σκέφτομαι τα καλά που έχω ζήσει κοντά της αλλά από την άλλη θα μου λείπει. Ήταν μια πολύ έντονη γυναίκα στη ζωή μου. Ήταν ο συμβουλάτοράς μου. Ήταν πάντα to the point. Είχε μια πολύ σωστή άποψη για τα πράγματα. Ο θάνατός της ήταν άδικος. Ένα πέσιμο, ένα χτύπημα και συνέβη αυτό που συνέβη…”.

Το φόρεμα που ήθελε να φορέσει η Μαίρη Χρονοπούλου στο τελευταίο της ταξίδι

Το φόρεμα που θα φορέσει η Μαίρη μέσα στο λευκό φέρετρό της, είναι εκείνο που φόρεσε κατά την εμφάνισή της έπειτα από 20 χρόνια αναπηρίας στη μεγάλη συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στην Αλεξανδρούπολη και βρίσκεται στο ατελιέ του οίκου “Νίκος – Τάκης”, σχεδιασμένο από τον φίλο της Χάρη Τσιάρα.

Ο σχεδιαστής, Χάρης Τσιάρας, μίλησε στο “Πρωινό Σουσού” και αποκάλυψε ότι είχαν ραντεβού για πρόβα πριν από περίπου 15 ημέρες αλλά ακυρώθηκε.

“Μου το είχε πει μεταξύ σοβαρού και αστείου και όταν μου το είπε της λέω “Μαίρη ασ’ το αυτό μην το συζητάς”. Μου το έστειλε το φόρεμα γιατί ήθελε να αδυνατίσει και θα της έκανα κάποιες εφαρμογές. Θα ερχόταν για πρόβα. Είχαμε κανονίσει πρόβα πριν από 15 ημέρες, είχε κάποια προβλήματα, αλλάξαμε την πρόβα” είπε.

Και πρόσθεσε: “Αυτό το φόρεμα θα το δώσω στους ανθρώπους που είναι κοντά της για να το φορέσει. Η Χρονοπούλου ήταν κυρία με το κ κεφαλαίο. Ήταν πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, παρόλα τα προβλήματά της, συνέχεια τραγούδαγε εδώ μέσα και θυμόταν όλους τους στίχους, την ευγένειά της”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο

Back to top button