ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μακαρόνια «μούρλια»: Τα 3 μυστικά από το βράσιμο μέχρι το σούρωμα των ζυμαρικών



Οι μακαρονάδες είναι από τα πρώτα φαγητά που μάθαμε να φτιάχνουμε ως μια εύκολη, νόστιμη και οικονομική λύση. Και επειδή με τα χρόνια μάθαμε να μην λέμε ποτέ όχι σε μια λαχταριστή, καλοφτιαγμένη μακαρονάδα με σωστά βρασμένα μακαρόνια που δένουν ωραία με τη σάλτσα τους, πάμε να δούμε μερικά μικρά μυστικά που απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για μακαρόνια με ελαιόλαδο και σκόρδο έτοιμη σε 10′.

 

Χορηγούμενο

Μακαρόνια «μούρλια»: Τα 3 μυστικά από το βράσιμο μέχρι το σούρωμα των ζυμαρικών

Το σωστό βράσιμο

Χορηγούμενο

Για να μαγειρευτούν σωστά τα ζυμαρικά πρέπει να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό (περίπου 5 λίτρα για 500 γρ.). Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε 1 ½ με 2 κ.σ. αλάτι (για 500 γρ.) και στη συνέχεια τα μακαρόνια. Η κατσαρόλα που βράζουμε τα μακαρόνια δεν πρέπει να είναι σκεπασμένη. Ποτέ δεν ρίχνουμε λάδι στα μακαρόνια που βράζουν γιατί τα εμποδίζει να απορροφήσουν τη σάλτσα. Επίσης, καλό είναι να τα δοκιμάζουμε και να τα βγάλουμε ένα λεπτό πριν το τέλος του χρόνου βρασμού που να αναγράφεται στη συσκευασία γιατί όταν θα τα δέσουμε με τη σάλτσα αυτά θα συνεχίσουν να βράζουν.

Μακαρόνια «μούρλια»: Τα 3 μυστικά από το βράσιμο μέχρι το σούρωμα των ζυμαρικών

 

Πώς τα σουρώνουμε

Χορηγούμενο

Σουρώνουμε τα μακαρόνια αφού προηγουμένως φυλάξουμε ένα φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Δεν ξεπλένουμε τα μακαρόνια με νερό γιατί φεύγει το άμυλο και δεν δένουν με τη σάλτσα. Δεν τα αφήνουμε να περιμένουν στο σουρωτήρι γιατί στεγνώνουν κα κολλάνε μεταξύ τους.

Σάλτσα και μακαρόνια

Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια που έχουμε σουρώσει και ανακατεύουμε για να καλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα. Ακόμα καλύτερο είναι να μην σουρώσουμε τα μακαρόνια, αλλά να τα μεταφέρουμε με την λαβίδα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Εδώ χρειάζεται το νερό που φυλάξαμε από το βράσιμο. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το νερό, ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε τα μακαρόνια να δέσουν με τη σάλτσα.

Χορηγούμενο

Μακαρόνια «μούρλια»: Τα 3 μυστικά από το βράσιμο μέχρι το σούρωμα των ζυμαρικών

 

Μακαρονάδα με σολομό! Μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή για ζυμαρικά με σολομό, βότκα, και τριμμένη παρμεζάνα. Θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.


Δείτε επίσης: Βάζετε τυρί στα μακαρόνια με κιμά; Σταματήστε το αμέσως!

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής
2 μεγάλα φιλέτα σολομό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
500 ml χυμό ντομάτας (έρχεται σιγά σιγά ο καιρός του φυσικού χυμού της)
2 σφηνάκια βότκα
250 ml γάλα εβαπορέ
ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα
Μαϊντανός

Εκτέλεση
Μακαρονάδα με σόλομο: Το κόλπο με τη βότκα για μοναδικό αποτέλεσμα


Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Τα βγάζουμε 3 λεπτά λιγότερο από το κανονικό και τα στραγγίζουμε αμέσως.

Σε βαθύ, πλατύ σκεύος τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μικρές ροδελίτσες. Σβήνουμε με τη βότκα. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας. Τρία λεπτά μετά προσθέτουμε το γάλα. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε κρέμα γάλακτος αλλά το αποτέλεσμα με το εβαπορέ είναι ίδιο και σίγουρα πιο υγιεινό.

Μακαρόνια «μούρλια»: Τα 3 μυστικά από το βράσιμο μέχρι το σούρωμα των ζυμαρικών

 


Χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά για να μη κόψει το γάλα και προσθέτουμε τα φιλέτα του σολομού τεμαχισμένα σε μπουκίτσες (δεν αφήνουμε πάνω καθόλου από το δέρμα του ψαριού). Περίπου 3 με 4 λεπτά σε σιγανή φωτιά και είναι έτοιμο το ψάρι. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε απαλά για να μη διαλυθεί εντελώς ο ευαίσθητος σολομός.

Σερβίρουμε με παρμεζάνα και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.





Back to top button