ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μακαρονόπιτα: Δύο πανεύκολες και λαχταριστές συνταγές για να δοκιμάσεις αυτή την εβδομάδα!

Advertisement

Αν είστε μακαρονάδες και παράλληλα δεν μπορείτε να πείτε όχι στις λαχταριστές παραδοσιακές πίτες κάθε είδους, είναι μάλλον βέβαιο πως οι μακαρονόπιτες θα γίνουν για εσάς ένας γευστικός μονόδρομος.

Δεν είναι μόνο πεντανόστιμες, αλλά ιδιαίτερα χορταστικές αφού συνήθως στα βασικά τους υλικά —πέρα από τα μακαρόνια— περιλαμβάνονται το γάλα, το αυγό και τυριά διαφόρων ειδών, από παρμεζάνα και κεφαλογραβιέρα, μέχρι φέτα και καπνιστό τυρί Μετσοβόνε που μάλιστα μπορούν εύκολα να συνδυαστούν στην ίδια πίτα. Επιπλέον, το σχινόπρασο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ο μαϊντανός τις απογειώνουν με τα αρώματά τους αφού γευστικά ταιριάζουν ιδιαίτερα με το τυρί και το αυγό. Και όσο για το φύλλο;

Δοκιμάστε να τις φτιάξετε με χοντρό παραδοσιακό ή τραγανό φύλλο κρούστας, αλλά ακόμα και ξεσκέπαστες σαν φριτάτα ή ομελέτα στο τηγάνι.

Μακαρονόπιτα με 3 τυριά

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βουτυρώνουμε μια μεγάλη στρογυλλή φόρμα κέικ. Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σε βραστό αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε al dente λίγο πριν μαλακώσουν, γιατί θα συνεχίσουμε το μαγείρεμα στον φούρνο. Τα ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά.

Advertisement

Βήμα 2

Μαγειρεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με μία κουταλιά βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 2΄. Χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το γάλα με τη μισή ποσότητα της τριμμένης παρμεζάνας και όλα τα άλλα τυριά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε τα μακαρόνια με το σχοινόπρασο και το μείγμα του φρέσκου κρεμμυδιού. Ανακατεύουμε καλά τα 2 μείγματα και τα ρίχνουμε στη φόρμα μας, στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε για 30΄-35΄, ή μέχρι να πήξει και να ροδίσει. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Μακαρονόπιτα στο τηγάνι με φέτα

Βήμα 1

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τις πένες και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 2

Περιχύνουμε το ζυμαρικό με το μείγμα αυγών και πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα. Ρυθμίζουμε τη φωτιά στο χαμηλό, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι και ψήνουμε τη μακαρονόπιτα για περίπου 12-15΄ μέχρι να σφίξει το μείγμα των αυγών.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε αμέσως.

Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button