Οι τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στα Σκόπια δείχνουν ότι δύσκολα θα αποφευχθούν οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές, παρόλο που ο Ζάεφ, κατά βάθος, δεν τις θέλει, αλλά προσπαθεί να εκβιάσει έτσι τις Βρυξέλλες και τ ο Βερολίνο, γνωρίζοντας ότι στις δημοσκοπήσεις προηγείται η κεντροδεξιά αντιπολίτευση, με αρχηγό τον Κρίστιαν Μίτσκοτσκι.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του VMRO δεν χάνει ευκαιρία, για να δείχνει ότι γράφει στα παλαιότερα υποδήματά του την Συμφωνία των Πρεσπών, που καθιέρωσε, ως επίσημη συνταγματική ονομασία το «Βόρεια Μακεδονία».

Έτσι, σε όλες τις επίσημες δηλώσεις που έκανε τις τελευταίες μέρες μπροστά στις κάμερες, μιλάει μόνο για «Μακεδονία» (νέτο-σκέτο) με εξαιρετικά προκλητικό τρόπο και με αλαζονικό ύφος.

Κατόπιν όλων αυτών, αναρωτιέται κανείς, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο τι κάνουν, που κόπτωνται τόσο πολύ για την Συμφωνία των Πρεσπών?…

Γιατί δεν σπεύδουν να συμμαζέψουν τον Σκοπιανό πολιτικό ηγέτη, ο οποίος μετέχει κανονικά στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και έχει πετάξει από τώρα στα σκουπίδια την συγκεκριμένη Συμφωνία, για την οποία τόσο πιέστηκε η Ελλάδα από τους συμμάχους της?…


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα