Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 21:40
Αρχική ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ Μαλακάσα: Ότα...

Μαλακάσα: Όταν η αδιαφορία του κράτους για τους ανεξέλεγκτους μετανάστες στραγγαλίζει την τοπική κοινωνία! Μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων την επόμενη Κυριακή!

Του Πάνου Παναγιωτόπουλου

Εκρηκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε μια από τις πλέον όμορφες και παραδοσιακές κοινότητες του νομού Αττικής, που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας, ανάμεσα σε πανέμορφα δάση, ίσως τα τελευταία που έχουν απομείνει -ως πνεύμονες οξυγόνου- κοντά στην πολύπαθη Αθήνα. Πρόκειται για την κοινότητα Μαλακάσας, στην οποία μένουν 500 έως 600 μόνιμοι κάτοικοι, Έλληνες πολίτες, που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους και τα δημοτικά τέλη, στέλνουν τα παιδιά τους στο Στρατό για να κάνουν τη θητεία τους και προσπαθούν να είναι όσο γίνεται πιό συνεπείς απέναντι στο Ελληνικό Κράτος.

Σε αυτή την  περιοχή, υπάρχουν σήμερα δύο κέντρα φιλοξενίας παράτυπων μεταναστών (οι πρόσφυγες είναι πολύ λίγοι), τα οποία είναι ανοικτού τύπου και φιλοξενούν περίπου 3.000 ανθρώπους, που προέρχονται κυρίως από την Αφρική, από το Αφγανιστάν και από άλλες χώρες.

Μάλιστα, στη μια από τις δύο δομές μεταναστών, σημειώθηκαν και κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να μπεί στην προβλεπόμενη καραντίνα και να εφαρμοστούν  άμεσα τα προβλεπόμενα περιοριστικά μέτρα.

Οι κάτοικοι της κοινότητας Μαλακάσας, που υπάγονται στον Δήμο Ωρωπού, περιγράφουν την καθημερινότητά τους με τα πιό σκοτεινά χρώματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες και στοιχεία, που συνέλεξε από τους κατοίκους το europost.gr, η ευρύτερη περιοχή της Μαλακάσας υποφέρει τα πάνδεινα από οργανωμένες ομάδες νεαρών-κακοποιών στοιχείων, που έχουν ως ορμητήρια τα δύο κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

Οι συμμορίες αυτές κλέβουν και απειλούν τους κατοίκους της Μαλακάσας, καταλαμβάνουν τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους, μέρα και νύχτα και πολλές φορές συμπλέκονται άγρια μεταξύ τους, ακόμη και στην κεντρική πλατεία της Μαλακάσας, με καδρόνια, πέτρες και αυτοσχέδια μαχαίρια!

Μόλις νυχτώσει οι κάτοικοι κλείνονται τρομαγμένοι στα σπίτια τους και η Μαλακάσα παραδίδεται στον έλεγχο των συγκεκριμένων νεαρών μεταναστών, που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα παντού.

Οι ίδιες συμμορίες επιβάλλουν τον τρόμο, ασκώντας σωματική και ψυχολογική βία και στην μεγάλη πλειοψηφία των φιλοξενουμένων μεταναστών, που είναι φιλήσυχοι και απελπισμένοι άνθρωποι και ζούν κάτω από δύσκολες συνθήκες -ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες- στα δύο κέντρα υποδοχής.

Οι κάτοικοι της Μαλακάσας είναι ανάστατοι, καθώς βλέπουν ότι όλες οι ενέργειες, που έχουν κάνει προς την κυβέρνηση, τις Αστυνομικές Αρχές και τους τοπικούς βουλευτές δεν έχουν οδηγήσει σε κανένα αποτέλεσμα.

Έτσι, την επόμενη Κυριακή στις 11 το πρωί οργανώνουν μεγάλη κινητοποίηση στον κόμβο της Μαλακάσας, για να στείλουν προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα ότι «δεν αντέχουν άλλο!».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων