COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

TOP ΝΕΑ

«Μαλλιά – κουβάρια» στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι τέσσερις κάλπες για Πρόεδρο, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές και Οργανώσεις και τα «καρφιά» στον Τσίπρα

Τέσσερις κάλπες για Πρόεδρο, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές και Οργανώσεις οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Στέφανο Κασσελάκη να τονίζει ότι «θα πάμε, λοιπόν, σε τετραπλές εκλογές, οργανώσεις μελών, Νομαρχιακές, Κεντρική Επιτροπή και Πρόεδρο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας (Δείτε ΕΔΩ το LIVE)με αυτό τον τρόπο στους εσωκομματικούς διαφωνούντες σηκώνοντας το γάντι που του πέταξε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε. «Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» δήλωσε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «εγώ πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι, και το δήλωσα ήδη από την Τρίτη. Θα κριθώ – και πολύ σκληρά – στις πρώτες εθνικές εκλογές» πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη» δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος. Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε στην ομιλία του πως «κάποιοι νόμιζαν ότι θα έχουν τον «ξένο», τον «μικρό» του χεριού τους. Ότι θα έχουν έναν Πρόεδρο-αχυράνθρωπο. Ότι θα εξουσιάζουν δι’ αντιπροσώπου. Ότι θα ζητάει ο εκλεγμένος Πρόεδρος την άδεια για το πότε θα συνομιλήσει με τα μέλη του κόμματος. Ότι ο πρόεδρος που είπε στα μέλη «θα σας δώσω φωνή» και «δε θα σας προδώσω ποτέ» θα αθετήσει τις υποσχέσεις που τους έδωσε. Λάθος πρόσωπο ψάχνατε. Σ’ εμένα δε θα το βρείτε». Και πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «θα πάει σε καταστατικό συνέδριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα σύγχρονο, ψηφιακό, ευρωπαϊκό, με εσωτερική δημοκρατία. Τα όργανα δεν είναι πάνω από τα μέλη. Ο πρόεδρος δεν είναι πάνω από τα μέλη. Όλοι είμαστε εδώ όσο είμαστε φωνή δική σας».

Εξηγώντας την απόφαση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε στην ομιλία του πως «καθαρά λοιπόν: Όποιος νομίζει ότι μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα που συνετρίβη και διασπάστηκε δύο φορές μέσα σε λίγους μήνες, ας έρθει να αναλάβει» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δε λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 32 στο 18%».

Χρόνο και ομοψυχία

«Ντρέτα λοιπόν, όπως πάντα: Χρειάζομαι χρόνο. Χρειαζόμαστε χρόνο. Χρόνο και ομοψυχία» πρόσθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Χρόνο να ξεπεράσουμε τη συλλογική θλίψη της συντριβής του 2023. Χρόνο να αναστήσουμε ένα παρηκμασμένο, δυσλειτουργικό, γραφειοκρατικό, αναποτελεσματικό κόμμα. Χρόνο να συνθέσουμε προτάσεις κοστολογημένες – όχι τσιτάτα στον αέρα – για να πούμε στους πολίτες: Αυτοί είμαστε, αυτά πιστεύουμε, τόσο κοστίζουν, δώστε μας τη δύναμη να τα πετύχουμε».

Σε ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο για την εσωκομματική κατάσταση ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως «υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα τεράστια «εγώ»που θέτουν τους εαυτούς τους πάνω από το «εμείς». Και βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν Πρόεδρο εκλεγμένο με 56% πριν από τέσσερις μήνες».

«Και περιμένουν την αποτυχία μου ξεχνώντας τα απλά μαθήματα πολιτικής Ιστορίας που παρέδωσε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τέσσερις μήνες: Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του Αλέξη Τρίπρα; Στα αζήτητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει μήπως αποκτήσουν ξανά καριέρα. Μήπως στις επόμενες εκλογές ανταλλάξουν τις κλεμμένες τους έδρες με πράσινες έδρες» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης και πρόσθεσε: «Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς».

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε «ουρανοκατέβατο», όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Κάποιοι νομίζουν ότι με συνεχείς αντιπαραθέσεις, διαφοροποιήσεις και διαρροές στα κοράκια της μιντιακής προπαγάνδας, θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις Ευρωεκλογές για να έρθουν ως σωτήρες».

Βυθίζουν το καράβι, όχι εμένα

«Καταλάβατε λάθος» πρόσθεσε και είπε πως στην Ελλάδα «έχουμε προεδρευομένη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οι πολίτες ψηφίζουν κόμματα υπό την ηγεσία προσώπων, όχι πρόσωπα υπό την τρικλοποδιά του κόμματός τους. Αν ήταν διαφορετικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν ακόμα στο 32%, όχι στο 18%. Και θα ήταν τώρα εδώ, στη θέση από την οποία σας μιλώ. Ποιος θα ψηφίσει ηγέτη χωρίς κόμμα;». Και συμπλήρωσε πως «νομίζουν ότι βυθίζουν εμένα. Βυθίζουν το καράβι, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι είναι συνεπιβάτες, την ίδια ώρα που θέλουν να γίνουν καπετάνιοι.Σε ποιο πλοίο, φίλες και φίλοι; Σε αυτό που θα έχουν βυθίσει;».

Ο Στέφανος Κασσελάκης στην ομιλία του ανέφερε πως «δεν παραγνωρίζω, ούτε υποτιμώ το ρόλο και την προσφορά κανενός. Τιμώ την ιστορία του χώρου που εντάχθηκα. Για να πετύχουμε, όμως, τους μεγάλους κοινούς μας στόχους, πρέπει να τολμήσουμε βαθιές αλλαγές με γενναιότητα. Με μεγαλύτερη διαφάνεια και πλατύτερη συμμετοχή στη λειτουργία μας».

Οι αναφορές σε Τσίπρα

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ο Στέφανος Κασσελάκης είπε πως ο «Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε το άνοιγμα και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη διεύρυνση προς τον σοσιαλιστικό και οικολογικό χώρο και το δημοκρατικό κέντρο, αλλά και με την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων και της ηγεσίας από την βάση. Κι αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό. Δόθηκαν μάχες απέναντι σε αυτούς που δεν τα ήθελαν και κατέληξαν να διασπάσουν το κόμμα. Αυτά τα ψηφίσαμε στο συνέδριο του 2022» και πρόσθεσε: «Αλλά κάποιοι δεν τα σεβάστηκαν, όπως δεν σεβάστηκαν και τον ιδρυτή της κυβερνώσας Αριστεράς τον Αλέξη Τσίπρα».

Σε μια χαρακτηριστική αναφορά του ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «Μεσσίες ψάχνουν άλλα κόμματα. Όχι η Αριστερά! Όχι η Προοδευτική Παράταξη» και τόνισε: «Οι Μεσσίες έχουν τελειώσει». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «αυτό που δεν έχει τελειώσει είναι τα δημοκρατικά κόμματα που εκλέγουν την ηγεσία τους και την εμπιστεύονται. Να εμπιστευθούμε τη δύναμη και τη σοφία των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ. Των ανθρώπων που έχουν καταστατικά δικαιώματα, των ανθρώπων που θα αποκτήσουν περισσότερα δικαιώματα στο επερχόμενο Καταστατικό μας Συνέδριο για να δώσουμε αξία στην αμφίδρομη διαβούλευση, στα δημοψηφίσματα και στις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές για όλα τα επίπεδα δημοκρατικής εκπροσώπησης».

Back to top button