Ακραία προσωπική σύγκρουση εκδηλώθηκε στην Βουλή μεταξύ του Στάυρου Θεοδωράκη και της παλαιάς συνεργάτιδός του στο Ποτάμι Κατερίνα Μάρκου, που έχει προσχωρήσει στην Νέα Δημοκρατία.

Το Κοινοβουλευτικό… μαλλιοτράβηγμα των δύο πολιτικών ήταν τόσο έντονο που ακούστηκαν κατά την διάρκειά του πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί και από τις δύο πλευρές.

Η Κατερίνα Μάρκου έκανε την αρχή  «Ουστ! Αυτά να πας να τα πεις στη Θεσσαλονίκη!», είπε ακούγοντας τον Στάυρο Θεοδωράκη να μιλάει υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, ο Θεοδωράκης πήρε ανάποδες και ξεκίνησε η προσωπική διαμάχη.

Πιο συγκεκριμένα το ρεπορτάζ της προσωπικής σύγκρουσης των δύο πρώην συνεργατών καταγράφεται ώς εξής:

«Το ερώτημα είναι αν μπορούμε να κινηθούμε πέρα από τους τίτλους και θα συνθήματα, το “ναι” και το “όχι”», ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης και ξεκαθάρισε πως δε θα θυσιάσει τις πεποιθήσεις του για να παραμείνει στη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό, συνέδεσε το πολιτικό κόστος τόσο με τον λαϊκισμό, όσο και με τον συντηρητισμό.

Ως προς το μακεδονικό, τάχθηκε καθαρά υπέρ της λύσης, λέγοντας ότι είναι πάγια θέση του Ποταμιού. «Θα πρέπει να δώσουμε το χέρι μας στους γειτονές μας να γίνουν μέλη της ΕΕ και να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια» σημείωσε.

Χαρακτήρισε απαραίτητο πρώτο βήμα τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ» και προσέθεσε ότι «οι αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο».

Επεισόδιο με τη Μάρκου…

Την ώρα που ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλούσε για το Σκοπιανό τασσόμενος υπέρ της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, η Κατερίνα Μάρκου, πρώην βουλευτής του Ποταμιού (νυν βουλευτής της ΝΔ), παρενέβη λέγοντάς του: «Ουστ! Αυτά να πας να τα πεις στη Θεσσαλονίκη!».

«Τα ψηλοτάκουνά σας δεν φθάνουν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, πάρτε τις γόβες σας και πηγαίνετε να ακούσετε τον κόσμο» αντέδρασε ο πρόεδρος του Ποταμιού, δείχνοντας και τη δυσφορία του για την προσχώρησή της στη ΝΔ. Έκανε και ένα προσωπικό ερώτημα στην πρώην βουλευτή του κόμματός του: «Δάνειο ζητήσατε από τη ΝΔ»; Να την χαίρεστε, είπε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κυρία Μάρκου.

Με μια ανάρτησή της στο τουίτερ, η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Μάρκου υποστήριξε πως είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι «ξεπουλάει την ιστορία της πατρίδας μας και είναι ο χρήσιμος ηλίθιος»…


Αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για νέο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, αλλά με βαριές υποχρεώσεις για όλους. «Θα εισπράξετε ένα όχι για την οικονομική σας πολιτική, αλλά τις ερχόμενες ημέρες θα είμαστε παρόντες για να συζητήσουμε τα εθνικά» κατέληξε.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα