ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με βανίλια και φράουλες

Advertisement

Το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για τις ζεστές μέρες από ένα δροσιστικό γλυκό ψυγείου.

Δείτε πως θα φτιάξετε το πιο δροσερό και απολαυστικό γλυκό ψυγείου για τις καλοκαιρινές μέρες:

Υλικά της Συνταγής

250 γρ. Νερό
250 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
2-3 Φύλλα βασιλικού

Για την κρέμα βανίλιας

Advertisement

200 γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
800 γρ. Γάλα πλήρες
150 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. Κορν φλάουρ
2 Κρόκοι αυγών
1 Βανίλια Μαδαγασκάρης
80 γρ. Βούτυρο

Για το ζελέ

200 γρ. Ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλα
300 γρ. Νερό βραστό
400 γρ. Νερό κρύο
Για τη σύνθεση
2 Πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
7-8 Φρέσκιες φράουλες

Για το σιρόπι

• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη και τα φύλλα βασιλικού και βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε το σιρόπι σε ένα ορθογώνιο σκεύος, να κρυώσει.
Για την κρέμα βανίλιας
• Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 400 γρ. γάλα, τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
• Σε ένα μπολ προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το κορν φλάουρ, την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
• Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε σταδιακά το μείγμα στο μπολ με το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας.
• Μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα από το μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί.

Advertisement

Για το ζελέ

• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ και το βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το ζελέ.
• Προσθέτουμε στο μπολ το κρύο νερό και ανακατεύουμε.
• Αφήνουμε το ζελέ σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες, μέχρι να κρυώσει.

Για τη σύνθεση

• Βουτάμε τα μπισκότα στο σκεύος με το σιρόπι.
• Σε ένα πυρέξ 26×35 εκ. απλώνουμε δύο στρώσεις από μπισκότα.
• Προσθέτουμε πάνω από τα μπισκότα την κρέμα και με μία μαρίζ απλώνουμε ομοιόμορφα.
• Καλύπτουμε το πυρέξ με μία διάφανη μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτεται πάνω στην κρέμα.
• Τοποθετούμε το πυρέξ στο ψυγείο για 1 ½-2 ώρες, μέχρι να παγώσει η κρέμα.
• Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και προσθέτουμε τις φράουλες, κομμένες σε μικρά καρέ.
• Με μία κουτάλα περιχύνουμε πάνω από τις φράουλες το κρύο μείγμα ζελέ.
• Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να πήξει το ζελέ.
• Μόλις το ζελέ πήξει, αφαιρούμε από το ψυγείο και σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου: Πανακότα με σιρόπι φράουλας και μπισκότο


Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button