«Ούτε σε ταινία του Κλιντ Ίστγουντ δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα» είπε ο Μανόλο Χιμένεθ της ΑΕΚ σε ισπανικά ΜΜΕ – Σκληρή κριτική στον Ιβάν και από τους Ρώσους – Ασταμάτητο σφυροκόπημα στον κουμπουροφόρο πρόεδρο του ΠΑΟΚ για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ποδοσφαιρική «Κολομβία της Ευρώπης»

Το ελληνικό twitter οργιάζει αδιάκοπα από την Κυριακή το βράδυ για τα ανήκουστα έκτροπα της Τούμπας και την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη με όπλο -έστω όμως ότι αυτό είναι το αναμενόμενο, όπως και η απόδοση ευθυνών στην κυβέρνηση για τους αμφιλεγόμενους χειρισμούς της. Το λιγότερο αναμενόμενο είναι ότι διεθνή ΜΜΕ εξακολουθούν να παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εικόνα που δίνεται για την χώρα μας θα δικαιολογούσε, δυστυχώς απόλυτα, τον χαρακτηρισμό «Κολομβία της Ευρώπης», έναν τόπο όπου ο πρόεδρος ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου επιδεικνύει το κουμπούρι του καθώς εκτοξεύει βαρύτατες, ποινικά κολάσιμες απειλές σε διαιτητή και λοιπούς.

Και το χειρότερο για την ποδοσφαιρική -και όχι μόνο- υπόληψη της Ελλάδας είναι ότι πχ στα ισπανικά media μιλούν άνθρωποι που διαθέτουν από πρώτο χέρι εμπειρία της κατάστασης, όπως ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ. Ο οποίος δήλωσε σοκαρισμένος και ότι «δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που έγινε, με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί τον διαιτητή και τον πάγκο των αντιπάλων του. Αυτά δεν γίνονται ούτε σε ταινία του Κλιντ Ίστγουντ».

Δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ σε ισπανικά ΜΜΕ για τα επεισόδια της Τούμπας

Αλλά και στη Ρωσία, την πατρίδα του Ιβάν Σαββίδη, δριμείες είναι οι επικρίσεις για τις αδιανόητες πράξεις του ολιγάρχη και τη γενικότερη κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χωρίς ίχνος επιείκειας τα ρωσικά media καταφέρονται κατά του «δισεκατομμυριούχου Ιβάν από το Ροστόφ», ενώ παραπέμπουν σε δημοσιεύματα ελληνικών ιστοσελίδων που κατηγορούν τον Σαββίδη ότι καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο και, ούτε λίγο ούτε πολύ τον αντιμετωπίζουν σαν ανεπιθύμητο: «Τέτοιους επενδυτές δεν τους θέλουμε στην Ελλάδα. Ιβάν σήκω και φύγε».