COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη «ξαναχτυπά»! Οι νέες δηλώσεις που θα προκαλέσουν αίσθηση


Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα ανοίγει την καρδιά της για το συγγραφικό της εγχείρημα, αλλά και για όσα συνέβησαν πριν από μερικές εβδομάδες μετά τη σοκαριστική ανάρτησή της στο facebook λέγοντας πως της έχουν κόψει το ρεύμα στο σπίτι και δεν έχει τίποτα απολύτως να φάει.

«Όσα έγιναν τότε δεν έγιναν από θυμό αλλά από πραγματική ανάγκη. Γι’ αυτό έγραψα ό,τι έγραψα τότε δημοσίως. Δημοσίευσα και τις επιστολές που είχα στείλει προς το υπουργείο πολιτισμού για να μην έχει κανείς να πει το παραμικρό. Και με έλεγαν ζητιάνα και 1002.

Τι ζητιάνα; Που είπα την αλήθεια; Αλλά ειλικρινά δε με ενδιαφέρουν αυτά. Αυτό που κάνω τώρα είναι να βρίσκομαι στο Βραχάτι στο σπίτι μας και να φροντίζω τα σκυλάκια και τα γατάκια που περιθάλπω, μια και όλοι εμείς που είμαστε μουσική δεν έχουμε δουλειά πλέον. Κεντάω από το πρωί ως το βράδυ και περιμένουμε μέχρι το τέλος πανδημίας», είναι τα πρώτα της λόγια. Πλέον με τον θόρυβο να έχει καταλαγιάσει, ακούγεται πιο ήρεμη και γεμάτη αυτοπεποίθηση.

Άραγε σκέφτηκε να αλλάξει επάγγελμα μετά από όσα έγιναν; «Όχι ποτέ. Και να ήθελα πλέον, είναι αργά. Όταν ήμουν νέα, έκανα τέσσερα παιδιά και δούλευα παράλληλα με το έργο του πατέρα μου. Αμέσως μετά εξέδωσα σε βιβλία τις παρτιτούρες του. Ωστόσο αυτή η έκρηξη αγάπης που δέχτηκα από τον κόσμο, όταν δημοσιοποίησα το πρόβλημα μου, είναι κάτι μοναδικό. Μου στέλνουν τρόφιμα για τα σκυλάκια και τα γατάκια περιθάλπω, μου στέλνουν χρήματα, ενώ μια εταιρεία στα Οινόφυτα μου είπε ότι θα μου στέλνει τροφές για τα ζώα για πάντα.

Αυτό είναι κάτι μοναδικό», λέει συγκινημένη για την αγάπη που της έδειξε ο κόσμος, ενώ όπως επισημαίνει με όσα δήλωσε δημοσίως: «Πήρα μια ανάσα, γιατί όλα αυτά με έπνιγαν. Επίσης απέκτησα πολλούς νέους φίλους που κατανοήσουν το πρόβλημα μου, το οποίο θα μπορούσε να είναι πρόβλημα του καθενός. Πιστεύω, λοιπόν, πως όλα αυτά πέρασαν, αν και όλοι εμείς οι μουσικοί επιδόματα δεν θα πάρουμε ποτέ. Υπάρχει εμάς απόλυτη αδιαφορία από το κράτος. Ας είναι καλά» λέει πικραμένη.

Μέσα από την πικρία της, όμως, μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας φαίνεται πως ξεπροβάλλει λόγω της έκδοσης του αυτοβιογραφικού βιβλίου της. «Προσπαθούσα από την αρχή του κορονοϊού να το ολοκληρώσω τελικά τα καταφέραμε τώρα και εκδόθηκε. Έχει μια κινηματογραφική ροή το βιβλίο, είναι πολύ παραστατικό και μιλάω για τα παιδικά μου χρόνια, κάνοντας όμως αναφορά και στα πέτρινα χρόνια του πατέρα μου. Είναι ένα Μπρος πίσω στο χρόνο με πολλές ανέκδοτες φωτογραφίες. Ο Μίκης το έχει διαβάσει πολλές φορές γιατί του έδινα 11 τα Ξεχωριστά για να έχει πλήρη επίγνωση. Χθες το πήρε στα χέρια του ολοκληρωμένο».

Όσο για την υγεία του πατέρα της Μίκη και της συζύγου του Μυρτώς, η ίδια με εξομολογητική διάθεση λέει: «Θα έλεγα για την ηλικία των 94 ετών η μητέρα μου και 95 ετών ο πατέρας μου είναι καλά, λέμε απλά δόξα τω Θεώ. Τους έχουμε στο σπίτι και επιτρέπεται να μπαίνουν μόνο πολύ συγκεκριμένα άτομα μέσα, λόγω της πανδημίας».

Θα κάνει όλη η οικογένεια το εμβόλιο; Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη καταλήγει: «Το εμβόλιο θα το κάνουμε με χίλια. Ακολουθούμε κατά γράμμα όσα λένε οι γιατροί. Τα εμβόλια από τότε που βγήκαν έσωσαν την ανθρωπότητα από τις αρρώστιες».

Back to top button