COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

MEDIAΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μαρίνα Σάττι: Στην 11η θέση θα διαγωνιστεί μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας – Τι να περιμένουμε στον μεγάλο τελικό
Απόψε στο ο μεγάλος τελικό του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Μάλμε της Σουηδίας αναμένουμε να παρακολουθήσουμε την Ελληνίδα εκπρόσωπο της Ελλάδας Μαρίνα Σάττι να διαγωνίζεται στην 11η θέση μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από τον διαγωνισμό.

Η ΕΡΤ1, σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Μalmö Arena, θα μεταδώσει τον τελικό στις 22:00. Μετά την περσινή νίκη της Loreen με το «Tattoo», αυτή είναι η έβδομη φορά που ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στη Σουηδία. Η πόλη του Μάλμε φιλοξένησε τη Eurovision το 1992 και το 2013. Η Στοκχόλμη διοργάνωσε τη Eurovision το 1975, το 2000 και το 2016 και το Γκέτεμποργκ το 1985.

Χορηγούμενο

Όπως κάθε χρονιά, οι 10 καλύτεροι από κάθε ημιτελικό συμμετέχουν στον τελικό. Η νικήτρια του προηγούμενου έτους και διοργανώτρια χώρα Σουηδία έχει αυτόματη είσοδο στον τελικό, καθώς και οι «Big Five» χώρες δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία. Στον τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 25 χώρες, μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας.

Εκτός του τελικού της Eurovision τέθηκε η Ολλανδία μετά τις καταγγελίες για τον Τζουστ Κλάιν. Με επίσημη ανακοίνωσή της η EBU ενημερώνει πως ο Ολλανδός τραγουδιστής δεν θα συμμετάσχει στον αποψινό μεγάλο τελικό της Eurovision.

Αν και η διοργάνωση δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς έχει συμβεί σχετικά με το περιστατικό, για το οποίο κατηγορείται ο καλλιτέχνης, ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του. Η ανακοίνωση ωστόσο, κάνει λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» απέναντι σε μέλος της παραγωγής.

Χορηγούμενο

Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι θα εμφανιστεί στη 11η θέση και η Κύπρος με τη Silia Kapsis στην 19η.

Αναλυτικά η σειρά εμφάνισης των χωρών:
1. Σουηδία / Marcus & Martinus – Unforgettable
2. Ουκρανία / a. alyona & J. Heil – Teresa & Maria
3. Γερμανία / Isaak – Always on the Run
4. Λουξεμβούργο / Tali – Fighter
5. Ισραήλ / Eden Golan – Hurricane
6. Λιθουανία / Silvester Belt – Luktelk
7. Ισπανία / Nebulossa – Zorra
8. Εσθονία / 5MIINUST x Puuluup – (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi
9. Ιρλανδία / Bambie Thug – Doomsday Blue
10. Λετονία / Dons – Hollow
11. Ελλάδα / Marina Satti – ZARI
12. Ηνωμένο Βασίλειο / Olly Alexander – Dizzy
13. Νορβηγία / Gåte – Ulveham
14. Ιταλία / Angelina Mango – La noia
15. Σερβία / Teya Dora – Ramonda
16. Φινλανδία / Windows95man – No Rules!
17. Πορτογαλία / Iolanda – Grito
18. Αρμενία / LADANIVA – Jako
19. Κύπρος / Silia Kapsis – Liar
20. Ελβετία / Nemo – The Code
21. Σλοβενία / Raiven – Veronika
22. Κροατία / Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim
23. Γεωργία / Nutsa Buzaladze – Firefighter
24. Γαλλία / Slimane – Mon amour
25. Αυστρία / Kaleen – We Will Rave

Η ψηφοφορία

Το 2024, έγιναν ορισμένες αλλαγές στο σύστημα ψηφοφορίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η πιο σημαντική αφορά στην επέκταση του χρόνου. Πιο συγκεκριμένα, η ψηφοφορία στον μεγάλο τελικό θα ανοίξει λίγο πριν την εκτέλεση του πρώτου τραγουδιού, θα παραμείνει ανοιχτή σε όλη τη διάρκεια των εμφανίσεων και για έως και 40 λεπτά μετά την εκτέλεση του τελευταίου τραγουδιού.

Οι θεατές και στις 36 χώρες που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2024 μπορούν να ψηφίσουν για τα 25 τραγούδια του Μεγάλου Τελικού. Όσοι παρακολουθούν στις συμμετέχουσες χώρες μπορούν να ψηφίσουν χρησιμοποιώντας την επίσημη εφαρμογή της Eurovision ή μέσω τηλεφώνου ή/και SMS. Οι σχετικοί αριθμοί θα εμφανίζονται στην οθόνη από κάθε συμμετέχοντα ραδιοτηλεοπτικό φορέα. Όσοι παρακολουθούν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα μπορούν να ψηφίσουν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας www.esc.vote.

Χορηγούμενο

Η ψηφοφορία για τους θεατές σε χώρες που δεν συμμετέχουν – το Rest of The World – έχει ανοίξει ήδη. Η δυνατότητα να ψηφίσουν την αγαπημένη τους χώρα ξεκίνησε μετά το τέλος της μετάδοσης του Dress Rehearsal 2, που έγινε την Παρασκευή. Όταν η ψηφοφορία κλείσει, τα Top 10 πιο δημοφιλή τραγούδια σε κάθε συμμετέχουσα χώρα θα κατανεμηθούν με βαθμούς από 1 έως 8, 10 και 12 πόντοι.

Η κριτική επιτροπή σε κάθε μία από τις 36 συμμετέχουσες χώρες θα απονείμει επίσης συνολικά 58 βαθμούς (1 – 8, 10 και 12). Κάθε κριτική επιτροπή θα παρακολουθήσει και θα ψηφίσει με βάση το Dress Rehearsal 2 που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 10 Μαΐου.

Ο συνολικός αριθμός των πόντων που θα κατανεμηθούν από τις 36 εθνικές Κριτικές Επιτροπές θα είναι 2.146.

ΧορηγούμενοBack to top button