COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Μαρτυρίες φρίκης για την 23χρονη έγκυο που βρέθηκε νεκρή στον Άγιο Παντελεήμονα: «Την χτυπούσαν, την εξέδιδαν και την ανάγκαζαν να κάνει λευκούς γάμους με αλλοδαπούς προκειμένου εκείνοι να πάρουν άδεια παραμονής!»


Δεν την χωράει ο νους την φρίκη που βίωνε η 23χρονη εγκυμονούσα Φωτεινή Μπακογιώργου, προτού να καταλήξει να βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε μια κουβέρτα στον Άγιο Παντελεήμονα, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι όπου φιλοξενούνταν, τον περασμένο Οκτώβριο.

Όλους αυτούς τους μήνες, ο πατέρας της, ο οποίος «μεταμορφώθηκε» σε ντέντεκτιβ, αναζητούσε στοιχεία και μαρτυρίες που θα αποκάλυπταν ποιοι ήταν αυτοί που κακοποίησαν με τόσο βάναυσο τρόπο το παιδί του και εγκατέλειψαν τη σορό του στον δρόμο, μέσα σε σκουπίδια.

Μάρτυρες που είχαν δει το νεαρό κορίτσι χτυπημένο και άκουγαν τις κραυγές της, μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Ένα βράδυ άκουσαν κάποιον να φωνάζει βοήθεια και να λέει ότι θα πηδήξει από το μπαλκόνι. Ένας άνδρας, με ξένη προφορά, την έβριζε πάρα πολύ άσχημα και της έλεγε να μπει μέσα. Μαζί τους ήταν κι άλλος ένας γιατί του φώναζε να την τραβήξει μέσα στο σπίτι. Πήρα την αστυνομία, αλλά δεν ξέρω τι έγινε», είπε μια ένοικος της πολυκατοικίας, όπου έμενε η κοπέλα.

Οι γείτονες την είχαν δει να περπατάει ταλαιπωρημένη στη Φωκίωνος Νέγρη και να ζητιανεύει, την ώρα που δύο γυναίκες την ακολουθούσαν και της έπαιρναν τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει. Η 23χρονη όπως λένε, έδειχνε πάντα φοβισμένη και δεν μιλούσε.

«Μια μέρα την είδα και πήγα να της μιλήσω, αλλά έφυγε τρομαγμένη. Ήταν βασανισμένη, χτυπημένη πολύ άσχημα. Μάλλον οι δύο κυρίες που τη συνόδευαν την εκμεταλλεύονταν. Την έβλεπα περίεργες ώρες με διάφορους άνδρες και υποπτεύτηκα ότι την εξέδιδαν. Αρχικά νόμιζα ότι με τη μία γυναίκα, που ήταν συνέχεια μαζί της ήταν η μητέρα της. Επαιτούσε και μετά πήγαινε και της έδινε τα λεφτά κι εκείνη έπαιρνε φαγητό μόνο για τον εαυτό της σε γνωστό μπεργκεράδικο και την άφηνε νηστική. Την τελευταία φορά που την είδα ήταν κουρεμένη γουλί, το πρόσωπό της ήταν μελανιασμένο από τα χτυπήματα και κούτσαινε», είπε μια ακόμα μάρτυρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα που τη φιλοξενούσε την ανάγκαζε να κάνει λευκούς γάμους με αλλοδαπούς προκειμένου εκείνοι να πάρουν άδεια παραμονής.

«Τη γυναίκα που φιλοξενούσε τη Φαίη την ήξερα χρόνια. Ήταν μπλεγμένη σε όποια παρανομία μπορείτε να φανταστείτε. Η Φαίη έδειχνε να έχει χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, ήταν κλειστή και δεν ανοιγόταν στους άλλους. Η κυρία που τη φιλοξενούσε συνεργαζόταν με δικηγορικά γραφεία και σύναπτε σύμφωνα συμβίωσης για αλλοδαπούς, ώστε να πάρουν άδεια παραμονής. Το είχε προτείνει και σε μένα κάποια στιγμή πολύ δύσκολη, να συνάψω ένα σύμφωνο συμβίωσης επί πληρωμή κι όταν θα ερχόταν η ώρα θα φρόντιζε η ίδια ώστε να λυθεί. Κακώς το δέχθηκα και κακώς την υποδέχθηκα γιατί ακόμα τρέχω με αυτή την υπόθεση. Ξέρω ότι και η Φαίη είχε συνάψει τουλάχιστον δύο σύμφωνα συμβίωσης», είπε μία μάρτυρας.

Την ίδια ώρα προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι η μητέρα της Φωτεινής και η αδελφή της, μια ημέρα αφότου η 23χρονη εντοπίστηκε νεκρή, εξαφανίστηκαν.

Από πλευράς της, η γυναίκα που φιλοξενούσε την 23χρονη, σε επικοινωνία που είχε με την εκπομπή, υποστήριξε ότι αγαπούσε την Φωτεινή και την είχε μαζέψει από τον δρόμο.

Back to top button