Συγκινημένος ο γιατρός του κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης, Νίκος Κουδούνης, περιέγραψε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ όσα έζησε την 23η Ιουλίου στο Μάτι.

“Σκέφτομαι τις στιγμές εκείνες, ζητώ συγγνώμη με έπιασε ανθρώπινα” είπε προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά.

“Είχα πέντε ημέρες να κοιμηθώ. Έκλαιγα το βράδυ στον ύπνο μου, έχοντας δίπλα τον γιο μου. Να βλέπεις τους ανθρώπους να ουρλιάζουν, να βλέπεις τους ανθρώπους αυτούς να θέλουν να κρατήσουν το χέρι για τελευταία φορά του παιδιού τους. Δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί μία στραβή στη βάρδιά μας. Για όλους τους νοσηλευτές και γιατρούς εδώ και στην Αθήνα δεν υπήρχε περίπτωση να μη δώσουμε τον εαυτό μας τότε” ανέφερε.

“Θέλω να μείνω σε έναν εγκαυματία με 30% εγκαύματα, ο οποίος με παρακάλεσε, μου φίλησε το χέρι και μου ζήτησε να ειδοποιήσω τον γιο του γιατί ξέρει ότι δεν θα τον ξαναδεί” συνέχισε, ζητώντας ξανά συγγνώμη για τη συγκίνηση ξανά.

“Ήταν ανίκανοι άνθρωποι και αυτοί δεν πρέπει να υπάρχουν” τόνισε.

“Γύρω στις 19:20 εμείς ξέραμε για τον πρώτο νεκρό. Ζητώ συγγνώμη αν θα πω κάτι, αλλά πρέπει να ήταν το παιδάκι του πυροσβέστη. Μέσω ΕΚΑΒ ακούγαμε όλες τις συνομιλίες, δεν μπορούν να βγαίνουν και να λένε άλλα. Ακούγαμε ότι έβρισκαν συνέχεια νεκρούς, δεν υπήρχε συντονισμός. Το ΕΚΑΒ έδινε τη ζωή του” πρόσθεσε.

“Δεν ξεχνιούνται αυτοί οι νεκροί” δήλωσε ο κ. Κουδούνης.

“Μια συγγνώμη περίμενα την επόμενη ημέρα, δεν περίμενα παραίτηση γιατί έτσι ξέρουν αυτοί”. Ένα μνημείο να γίνει για αυτούς τους ανθρώπους, είναι εθνική τραγωδία” συμπλήρωσε.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα