Σε περισσότερους από 2.500 «ευάλωτους» μετανάστες, που έφτασαν στην «ενδοχώρα» από τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, παρέχει προσωρινή στέγαση και υπηρεσίες ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

«Μέσω του προγράμματος FILOXENIA, o ΔΟΜ έχει στόχο να ανακουφίσει πρόσφυγες και μετανάστες που διαβιούν υπό αντίξοες συνθήκες σε κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά», ανέφερε ο επικεφαλής του ΔΟΜ Ελλάδας, Τζιανλούκα Ρόκο.

Και ο Ρόκο πρόσθεσε:

«Υποστηρίζουμε την ελληνική κυβέρνηση στο σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών από το καλοκαίρι και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχουμε στόχο τη δημιουργία 6.000 προσωρινών θέσεων φιλοξενίας στην ελληνική ενδοχώρα».

Η πλειονότητα των επωφελούμενων, φιλοξενούνται σε προσωρινή «δομή»(sic) στο Πόρτο Χέλι -520 άτομα- ενώ 417 και 386 άτομα διαμένουν σε «δομές» στην Κόρινθο και τον Μαραθώνα αντίστοιχα.

Οι περισσότεροι είναι από τη Συρία (711), το Ιράκ (684), το Αφγανιστάν (380), τη Σομαλία (97) και την Παλαιστίνη (79).

Ο ΔΟΜ λειτουργεί 11 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα με εξειδικευμένο προσωπικό όπως υπεύθυνους δομής, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νομικούς συμβούλους και διερμηνείς.

Όσο για τους Έλληνες αστέγους ή για αυτούς όπου χάνουν τα σπίτια τους στους πλειστηριασμούς απλά είναι άτυχοι επειδή γεννήθηκαν στην Ελλάδα.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα