Της σύνταξης του europost.gr

Οι περιβόητες, πλέον, δηλώσεις του Ερντογάν και οι ισχυρισμοί του περί της τηλεφωνικής συνομιλίας των υπουργών Άμυνας Παναγιωτόπουλου και Ακάρ, αφήνουν να διαφανεί ο πονηρός σχεδιασμός της Τουρκίας για να σπρώξει την Ελλάδα σε συνομιλίες μαζί της, με όλες τις Τουρκικές διεκδικήσεις σε βάρος μας, πάνω στο τραπέζι.

Ο Ερντογάν, με δόλιο τρόπο, προσπάθησε να παρουσιάσει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας να δέχεται «τα ευχαριστήρια» του Τούρκου συναδέλφου του, επειδή, δήθεν, «η Ελλάδα τραβήχτηκε από τα Ίμια και το ίδιο έκανε και η Τουρκία!». Ο Τούρκος πρόεδρος, με κουτοπόνηρους υπαινιγμούς, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το πνεύμα της συζήτησης των δυο υπουργών υποδεικνύει και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι δυο χώρες «για να λύσουν και τα προβλήματα με τα υπόλοιπα νησιά!».

Η προβοκάτσια σε βέρος της Ελληνικής κυβέρνησης είναι σαφής και ακόμη σαφέστερη η υπόδειξη Ερντογάν για το περιεχόμενο του διαλόγου, που επιδιώκει η Τουρκία με την Ελλάδα.

Από δω και πέρα πρέπει να περιμένουμε να πολλαπλασιαστούν αυτές οι “υποδείξεις”, που θα αποτελούν το “καρότο”, με τον ταυτόχρονο πολλαπλασιασμό και των προκλήσεων (το μαστίγιο), που θα φτάσουν μέχρι και την αποστολή σκάφους για γεωτρήσεις μέσα σε θαλάσσιες ζώνες που ανήκουν στην Ελλάδα και εκτείνονται από το Καστελόριζο μέχρι και την Ν.Α πλευρά της Κρήτης.

Το europost.gr είναι το πρώτο ΜΜΕ στην Ελλάδα, που προειδοποίησε εδώ και μήνες ότι η Τουρκία θα αποστείλει ερευνητικό σκάφος στις συγκεκριμένες περιοχές για να δοκιμάσει τα ανακλαστικά της Ελλάδος. Μακάρι να είχαμε διαψευστεί. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε πλήρως!

Φοβούμεθα ότι το ίδιο θα συμβεί και τώρα!

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα