ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Μεγάλη διασπορά κορωνοϊού και στον κρατικό μηχανισμό! Σε νοσοκομεία, Αστυνομία, Δικαστήρια, Ιδρύματα κλπ. πολλαπλασιάζονται οι εστίες! Κορυφώνεται η ανησυχία των ειδικών!

Της σύνταξης του europost.gr

Από μέρα σε μέρα και καθώς επιστρέφουν από τις διακοπές τους στα αστικά κέντρα οι Έλληνες πολίτες, υπερπολλαπλασιάζονται με επικίνδυνα αυξανόμενο ρυθμό τα κρούσματα κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα!

Μεγάλη διασπορά κορωνοϊού παρατηρείται, πλέον και στον κρατικό μηχανισμό, όπου αρχίζουν και ‘σκάνε’ κρούσματα, μεταξύ των υπαλλήλων, που επιστρέφουν από τις άδειές τους.

Η συντακτική ομάδα του europost.gr έχει συλλέξει πολλές πληροφορίες για δημόσιες υπηρεσίες και άλλες δημόσιες δομές, στις οποίες υπερπολλαπλασιάζονται οι εστίες μετάδοσης του ιού μεταξύ των υπαλλήλων!

Μεταξύ των δημοσίων αυτών δομών, όπου τα κρούσματα εμφανίζουν ανησυχητική διασπορά, είναι τα νοσοκομεία, υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, τα Δικαστήρια, καθώς και Ιδρύματα, που ελέγχονται από το Δημόσιο ή ανήκουν σε Μητροπόλεις, όπως τα Γηροκομεία.

Από τα στοιχεία που έχουν οι συντάκτες του europost.gr στην διάθεσή τους, παραθέτουμε ορισμένα μόνον με τρόπο ενδεικτικό, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την ανάσχεση της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, η οποία αν συνεχιστεί στις κρατικές δομές θα αδρανοποιήσει και θα διαλύσει τους μηχανισμούς του Ελληνικού Κράτους!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν:
Υπάρχουν πάνω από 14 κρούσματα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, τα οποία ξεκίνησαν από εργαζομένους, που γύρισαν από διακοπές στην Χαλκιδική! Η έκταση της μετάδοσης του ιού ανησύχησε τόσο πολύ την διοίκηση του νοσοκομείου, το οποίο -ας σημειωθεί- είναι από τα νοσοκομεία αναφοράς, που υποδέχονται ασθενείς από κορωνοϊό, ώστε αποφασίστηκε να κλείσει η Α’ Παθολογική Κλινική για λίγες μέρες, επειδή το προσωπικό της βγήκε εκτός μάχης, αλλά και για να γίνουν οι σχετικές απολυμάνσεις!

Αντίστοιχα προβλήματα, σε μικρότερη έκταση, έχουν αδρανοποιήσει και μέρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής. Από την άλλη πλευρά, έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ του Δικαστικού και Νομικού κόσμου της Χώρας, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε φέτος να ξεκινήσει το δικαστικό έτος από την 1η Σεπτεμβρίου και όχι από τις 14 του ιδίου μηνός, με δεδομένο ότι ‘έσκασε’ ήδη το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο του Εφετείου Θεσσαλονίκης, που γύρισε από την άδειά του. Ενώ, ύποπτα κρούσματα εξετάζονται και σε άλλες Δικαστικές Υπηρεσίες της χώρας, που αφορούν επιστρέφοντες εργαζομένους από τις διακοπές τους.

Από την μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στον κρατικό μηχανισμό δεν έχουν μείνει ανέγγιχτες αρκετές εφορίες, ορισμένες από τις οποίες υποχρεώθηκαν να κλείσουν για λίγες μέρες, λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες απολύμανσης.

Ένας άλλος νευραλγικός τομέας του κρατικού μηχανισμού, στον οποίο ‘καλπάζει’ ο κορωνοϊός είναι η ΕΛ.ΑΣ: Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τα κρούσματα μεταξύ των αστυνομικών αρχίζουν και πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα και θέτουν εκτός μάχης ακόμη και ολόκληρα Αστυνομικά Τμήματα, όπως αυτό του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών ή προκαλούν τεράστια προβλήματα λειτουργίας σε άλλα Αστυνομικά Τμήματα της πρώτης γραμμής, όπως το Α.Τ της Ομονοίας.

Κρούσματα κορωνοϊού έχουν εκδηλωθεί ακόμη στην υποδιεύθυνση Τροχαίας Αττικής, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε καραντίνα πάνω από 80 αστυνομικοί και αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ στην Αθήνα και πάνω από 50 στη Θεσσαλονίκη.

Η μεγάλη διασπορά κορωνοϊού στον κρατικό μηχανισμό έχει ανησυχήσει τα μέγιστα τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι, αν δεν υπάρξει άμεση ανάσχεση της μετάδοσης αυτής, αυτές οι εστίες διασποράς θα υπερπολλαπλασιαστούν και θα θέσουν ταυτόχρονα εκτός μάχης κρατικές δομές, που είναι απαραίτητες για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των πολιτών, αλλά και για την παροχή σημαντικών υπηρεσιών στους πολίτες στην δύσκολη αυτή περίοδο, που διανύουμε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button