COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

2 εκατ. ευρώ ξόδεψε ο Μπακογιάννης, μόνο για ζαρντινιέρες και παγκάκια στον -βασανιστικό- για τους Αθηναίους ‘Μεγάλο Περίπατο’! Από του… Λαλαούνη τα πήρε; Κόστισαν 2 εκατ. ευρώ!


Ένα όργιο κατασπατάλησης χρημάτων, που προέρχονται από τις τσέπες του Ελληνικού λαού, κρύβεται πίσω από τον περιβόητο, πλέον, ‘Μεγάλο Περίπατο’ του Κώστα Μπακογιάννη, που έχει μετεξελιχθεί σε ‘Μεγάλο Γολγοθά’ των πολιτών, από μέρα σε μέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία, που δεν τολμάει να αμφισβητήσει ούτε ο ίδιος ο Δήμαρχος, οι ζαρντινιέρες και τα παγκάκια κόστισαν 2 εκατομμύρια ευρώ!

Και όλα αυτά, σε μια Αθήνα, όπου όσοι εργάζονται στο Κέντρο είναι γονατισμένοι από την οικονομική κρίση των μνημονίων και τον οικονομικό μαρασμό, που επέφερε η υγειονομική βόμβα του κορωνοϊού! Και ενώ, την ίδια στιγμή, οι απελπισμένοι αυτοί επαγγελματίες πάσης φύσεως πληρώνουν βαρύτατο ΕΝΦΙΑ για τα ακίνητά τους, υψηλότατα ενοίκια, αν είναι ενοικιαστές και πολύ υψηλά δημοτικά τέλη, με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα οποία τσεπώνει ο Δήμος της Αθήνας, δηλαδή βάζει στα ταμεία του ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Ποιά είναι, λοιπόν, τα ανταποδοτικά τέλη, που προσφέρει ο νέος Δήμαρχος της Αθήνας για τα τεράστια ποσά που εισπράττει ο Δήμος του; Είναι ο ‘Μεγάλος Γολγοθάς’ του περιβόητου ‘Μεγάλου Περίπατου’, που είναι ξεκάθαρο ότι θα καταστρέψει ολοκληρωτικά την οικονομική, εμπορική, επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητα στο Κέντρο της Αθήνας και θα οδηγήσει στην απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, αλλά και της επαγγελματικής δραστηριότητας, χιλιάδων τιμίων Ελλήνων και Ελληνίδων, που εργάζονται ή ζουν εκεί.

Τα ποσά, που ξοδεύονται από τον κ. Μπακογιάννη για να καταστρέψει το Κέντρο της Αθήνας και να φτωχοποιήσει περισσότερο τους επαγγελματίες και τους κατοίκους, είναι απαράδεκτα και προκλητικά!

Με 2 εκατ. ευρώ, που κόστισαν οι ζαρντινιέρες και τα παγκάκια, θα έπρεπε να έχουν αγοραστεί από τους οίκους χρυσών κοσμημάτων Λαλαούνη και Ζολώτα! Πως να εξηγήσει κανείς αλλιώς το υπερβολικό αυτό κόστος, εν μέσω κορωνοϊού;

Βεβαίως, ο Κώστας Μπακογιάννης προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, εκθειάζοντας τις προδιαγραφές του υλικού.

Αν νομίζετε ότι είναι από… λευκόχρυσο, τότε έχετε πέσει έξω! Γιατί, όπως είπε ο Δήμαρχος, το υψηλό τους κόστος οφείλεται στο γεγονός ότι ‘θα αντέξουν για 15 χρόνια’ και έχουν τεχνολογία ‘αντιγκράφιτι’.

Διαβάστε πιό κάτω, πως ο Δήμαρχος της Αθήνας επιχείρησε να απολογηθεί στους Αθηναίους για όσα ‘τρελά’ και πανάκριβα κάνει τον τελευταίο καιρό, σε βάρος της Ελληνικής Πρωτεύουσας και των κατοίκων της. Κατά λέξη δήλωσε εχθές:

«… Όταν ένας Δήμος προμηθεύεται αστικό εξοπλισμό, δεν το κάνει μόνο για τη θητεία του δημάρχου αλλά για πολλά χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια, ότι δεν νοείται να σπαταλάμε δημόσιο χρήμα επενδύοντας σε προμήθειες τις οποίες πετάμε μετά από λίγο ή πληρώνουμε πολύ περισσότερα για την συντήρησή τους. Μικρή λεπτομέρεια ίσως και απογοητευτική, ότι μιλάμε για σύνθετες, μεταλλικές κατασκευές που ζυγίζουν μέχρι και έναν τόνο για να μη γίνονται πολεμοφόδια.

Μικρή λεπτομέρεια, ότι έχουν σχεδιαστεί για να μη βανδαλίζονται αλλά και ότι καλύπτονται με αντιγκράφιτι υλικό. Μικρή λεπτομέρεια για τον κύριο Πολάκη, ότι έχουν εγγύηση από τον κατασκευαστή έως και 15 χρόνια. Μικρή λεπτομέρεια ότι όταν τελειώσει η πιλοτική περίοδος του Μεγάλου Περιπάτου και γίνουν μόνιμα τα έργα, θα ομορφύνουν τις 129 γειτονιές της Αθήνας…»

Βέβαια γιατί χρειάζεται τα παγκάκια και οι ζαρντινιέρες να έχουν «εγγύηση 15ετιας» ενώ υποτίθεται πως όλες αυτές οι κατασκευές είναι προσωρινές μέχρι να γίνει η πεζοδρόμηση, είναι ένα ερώτημα.

Η αντιπολίτευση κάνει ήδη λόγω για σκάνδαλο, καθώς οι υπερτιμολογήσεις δεν περιορίζονται μόνο στα παγκάκια αλλά σχεδόν στο σύνολο των υλικών, όπως πχ. οι ζαρντινιέρες των… 550 ευρώ.

Συνολικά μόνο για ζαρντινιέρες και παγκάκια ο Δήμος της Αθήνας ξόδεψε 2 εκατομμύρια ευρώ, από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας είναι φτωχοποιημένο, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια σκληρών μνημονιακών πολιτικών και τις οικονομικές επιπτώσεις, από τον κορωνοϊό και βλέπουμε πολίτες ακόμη και να λιποθυμούν από την πείνα.

Ιδού τα παγκάκια για τα οποία ξοδεύτηκαν 5.700 ευρώ.

Back to top button