COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Μέλη της ασφάλειας έσυραν έναν άντρα στη Λευκάδα για να μην πλησιάσει τον Τσίπρα – Τι καταγγέλλει διαδηλωτής (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εγκαινίασε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας, ωστόσο από ότι φαίνεται δεν έλειψαν και τα ευτράπελα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό διαδηλωτής απομακρύνθηκε από το οπτικό και ακουστικό πεδίο του πρωθυπουργού με τη βία, καθώς ήταν έτοιμος να διαμαρτυρηθεί για τις προγραμματισμένες εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο.
Έτσι, μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στις κάμερες να υποσχέθηκε 2.000 προσλήψεις τον χρόνο στην Υγεία, ωστόσο πίσω από αυτές οι πολίτες φαίνεται πως έδιναν μάχη προκειμένου να πλησιάσουν για του εκφράσουν τα παράπονά τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις που δημοσιεύει το mypreveza.gr, τα μέλη της είχαν σκοπό να διαμαρτυρηθούν κατά των σχεδιαζόμενων εξορύξεων πετρελαίου στο Ιόνιο, όπως προαναφέρθηκε.
Όπως αναφέρουν, στις 10:30 το πρωί, μόλις έφτασε ο Μιχάλης Μαραγκάκης, εκπαιδευτικός και μέλος της Πρωτοβουλίας, στο Νοσοκομείο όπου περίμενε αλλά μέλη για να ανοίξουν το πανό της Πρωτοβουλίας το οποίο κρατούσε διπλωμένο μαζί του, τον σταμάτησε η ασφάλεια, του ζήτησε την ταυτότητα και τον πήγε αναγκαστικά στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση όπου κρατήθηκε για μια ώρα.
Εν συνεχεία ο καθηγητής συμμετείχε στην ποδηλατάδα όπως είχε προγραμματιστεί, και μετά το τέλος της δράσης, χωρίς να κρατάει κάποιο πανό έφτασε στην κεντρική πλατεία, όπου βρισκόταν και ο Αλέξης Τσίπρας σε κάποιο μαγαζί.
Τον έσυραν για αρκετά μέτρα
Ωστόσο, μόλις έγινε αντιληπτός από ανθρώπους της Ασφάλειας του ζητήθηκε να φύγει. Μετά την άρνηση του άρχισαν να τον σπρώχνουν και μόλις βάλανε τα χέρια τους στις μασχάλες του για να τον τραβήξουν, έκατσε στο έδαφος. Οι ασφαλίτες προσπάθησαν να τον απομακρύνουν από τη πλατεία, σέρνοντας τον για αρκετά μέτρα. Εκείνος τους δήλωσε ότι παραβιάζουν το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης και αφού τον άφησαν σηκώθηκε και φώναξε δυνατά ενάντια στις εξορύξεις και την κλιματική αλλαγή.
Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία που δημοσιεύει το mypreveza.gr το περιστατικό δεν έληξε εκεί. Όπως συνεχίζουν υποδείχθηκε σε μέλη της Πρωτοβουλίας υποδείχθηκε να καθίσουν σε συγκεκριμένο μαγαζί της πλατείας της Λευκάδας και όχι όπου ήθελαν, ενώ στον ίδιο τον Μιχάλη Μαραγκάκη, που είχε καθίσει αλλού, «μόλις ήρθε το γκαρσόνι να παραγγείλουνε, ήρθαν και πέντε ασφαλίτες και τους ζήτησαν να φύγουνε όλοι από εκεί. Όταν αρνήθηκε προσπάθησαν να τον τραβήξουν και επειδή δεν τα κατάφεραν, ήρθε ο επικεφαλής ταξίαρχος και του ζήτησε να πάνε σε άλλο μαγαζί πιο μακριά», αναφέρεται στην καταγγελία.

Και το περιστατικό συνεχίστηκε, καθώς η καταγγελία της Πρωτοβουλίας αναφέρει πως τότε, ο κύριος Μαραγκάκης «συμφώνησε να πάνε στο εστιατόριο Μαργαρίτα αλλά καθοδόν, οι ασφαλίτες που τους συνόδευαν με σπρωξίματα και απειλές, τους οδήγησαν και πάλι στην πλατεία με την διαβεβαίωση να κάτσουν όπου θέλουνε για φαγητό. Μόλις καθίσαν όμως ήρθαν καινούριες διαταγές… αυτή τη φορά να φύγουνε από την πόλη».
Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την τακτική των προληπτικών προσαγωγών, την αυταρχική απώθηση πολιτών και την παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων όπως αυτά της ελεύθερης έκφρασης και ελεύθερης διακίνησης των πολιτών.
«Θεωρούμε ότι όλη αυτή η αντιδημοκρατική-τρομοκρατική πρακτική απέναντι σε ενεργούς πολίτες οι όποιοι μοναδικό στόχο και μέλημα έχουν την προστασία του περιβάλλοντος (υποχρέωση και συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολίτη) δεν είναι συμβατή με ένα κράτος δικαίου που σέβεται τις ανθρώπινες ελευθερίες», καταλήγουν στην καταγγελία τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Back to top button