Άμεση ήταν η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά σε όσα του καταλογίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επιστολή που έστειλε στην Ευρωπαία Επίτροπο, σχετικά με τη λειτουργία των δομών υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλων στα νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει ότι όταν οι νέες δομές είναι έτοιμες θα κλείσουν η Μόρια και το κέντρο στο Βαθύ Σάμου και διευκρινίζει ότι, μέχρι τότε, ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα. Επίσης, επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον ότι «προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική» και υπογραμμίζει ότι η ταυτόχρονη λειτουργία των δομών, γινόταν και επί ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μ. Χρυσοχοΐδη:

«Ο κ Τσίπρας προσπαθεί να σπείρει σύγχυση επειδή δεν είναι σε θέση να παράγει πολιτική. Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης για το πώς θα διαμορφωθούν οι δομές υποδοχής και φύλαξης αιτούντων άσυλο στα νησιά του Αιγαίου, μίλησε για ταυτόχρονη λειτουργία υπαρχουσών και υπό κατασκευή δομών.

Δεν είναι έτσι. Η Μόρια θα κλείσει. Το Βαθύ θα κλείσει. Θα κλείσουν όταν θα είναι έτοιμες οι νέες δομές, σύμφωνα με τον ήδη ανακοινωθέντα κυβερνητικό σχεδιασμό. Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς.

Η Μόρια θα κλείσει κύριε Τσίπρα. Το Βαθύ θα κλείσει. Αν αυτό δεν σας αρέσει πείτε το χωρίς περιστροφές, μην ψάχνετε προφάσεις.»

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητικό αδιέξοδο στο προσφυγικό -Ο Χρυσοχοΐδης κρατάει τη Μόρια

Νωρίτερα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του όσο και ο Αλέξης Τσίπρας με την τοποθέτησή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, υποστηρίζει ότι η σημερινή αποκάλυψη της επιστολής του κ. Χρυσοχοΐδη «μαρτυρεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο προσφυγικό ζήτημα και το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει με την ανευθυνότητα της», και υπογραμμίζει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε επιστολή στην Επίτροπο Μιγιάτοβιτς «ομολογεί ότι τα κλειστά κέντρα θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες ανοιχτές δομές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό καθώς επιχείρησε να πατήσει σε δύο βάρκες, με μόνο αποτέλεσμα την «πτώση και την καταβύθιση».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα