Η παρατηρικότητα και η ευσυνειδησία ενός οδηγού λεωφορείου στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στην Αγγλία, ενδεχομένως να έσωσε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα ταξίδευαν από το Λονδίνο στο Τόκιο, στις 28 Οκτωβρίου.

Ο οδηγός μετέφερε με το λεωφορείο το πλήρωμα του αεροσκάφους, όταν διέκρινε ότι ο πρώτος πιλότος ανέδιδε έντονη μυρωδιά αλκοόλ. Χωρίς να γίνει αντιληπτός, ο οδηγός ενημέρωσε τις αρχές του αεροδρομίου. Αμέσως «πάγωσε» η προγραμματισμένη πτήση και ειδικό κλιμάκιο υπέβαλε τον πιλότο από την Ιαπωνία σε αλκοτέστ.

Μόλις ο Γιαπωνέζος πιλότος φύσηξε στο μηχάνημα, ο δείκτης… έδειξε κόκκινο! Ο πιλότος είχε 189mg αλκοόλ ανά 100 ml αίματος, ποσοστό που είναι εννιά φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο!

Ο πιλότος της Japan Airlines συνελήφθη αμέσως από τις ομάδες ασφαλείας του Χίθροου, ενώ η πτήση #JL44 αναχώρησε για το Τόκιο με 69 λεπτά καθυστέρηση, τίμημα ελάχιστο για τους επιβάτες, καθώς ο κίνδυνος με έναν μεθυσμένο πιλότο στο κόκπιτ, θα ήταν κάτι παραπάνω από σοβαρός.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πρώτο τεστ που διενεργήθηκε στο σπίτι του δεν έγινε σωστά» σχολίασε ο Μουνεάκι Κιταχάρα, ο διευθυντής επικοινωνίας της Japan Airlines, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, ο 42χρονος κυβερνήτης ομολόγησε την ενοχή του σήμερα ενώπιον βρετανικού δικαστηρίου: το τεστ έδειξε ότι είχε 189 μικρογραμμάρια αλκοόλ ανά 100 χιλιοστόλιτρα αίματος, σχεδόν 10 φορές το όριο των 20 μικρογραμμαρίων που επιτρέπονται για έναν πιλότο.

Παραμένει προφυλακισμένος και η δίκη του θα διεξαχθεί την 29η Νοεμβρίου, όπως μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα