COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

MEDIAΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

‘Μια φωνή σίγησε! Το Έθνος έπεσε… η Δημοκρατία αντέχει!’ Το συγκλονιστικό σκίτσο της τελευταίας έκδοσης του Έθνους της Κυριακής!

Ο Πάνος Μαραγκός που ανέκαθεν «έντυνε» το Εθνος με τα σκίτσα του, σχολιάζοντας με τα εύστοχα δημιουργήματά του την επικαιρότητα, στο τελευταίο του σκίτσο για το Εθνος της Κυριακής, το οποίο αναστέλλει πλέον την κυκλοφορία του, αποχαιρετά το ιστορικό έντυπο με την ελπίδα να είναι η τελευταία «φωνή» που σιγεί κι εκφράζει την πεποίθηση ότι η Δημοκρατία αντέχει, ακόμη και με ένα «στόμα» λιγότερο…

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πάνος Μαραγκός έγραψε χαρακτηριστικά: «Μια φωνή σίγησε. Τελευταία έντυπη έκδοση του «ΕΘΝΟΥΣ» σήμερα στα περίπτερα και τελευταίο δικό μου σκίτσο. Μια συναρπαστική εμπειρία σχεδόν 40 χρόνων ολοκληρώνεται. Ήταν Σεπτέμβρης του 1981, όταν με την καθοδήγηση του αείμνηστου Αλέκου Φιλιππόπουλου εμπλακήκαμε στην επανέκδοση του μεταδικτατορικού «ΕΘΝΟΥΣ» των μεγάλων επιτυχιών. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για την ελευθερία που μου εξασφάλισαν στο έργο μου. Κρατάω πολύτιμη «προίκα» την συμπόρευση με αρκετούς σημαντικούς και έντιμους ανθρώπους καθώς και τις δυνατές φιλίες. Καλή συνέχεια και καλή τύχη σε όλους!»

Ευχαριστούµε…
Ταυτόχρονα, στο τελευταίο φύλλο, ο εκδότης – διευθυντής του ΕΘΝΟΥΣ Τραϊανός Χατζηδημητρίου υπογράφει το παρακάτω άρθρο: «Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες, Το «Εθνος της Κυριακής», όπως ίσως έχετε πληροφορηθεί, αναστέλλει δυστυχώς την κυκλοφορία του. Το ανά χείρας είναι το αποχαιρετιστήριο φύλλο. Θα µας βρίσκετε πλέον στο ∆ιαδίκτυο, στο ethnos.gr, σύντοµα στο οικονοµικοπολιτικό σάιτ imerisia.gr και µελλοντικά και σε άλλα σάιτ. Οι δηµοσιογράφοι του «Εθνους» προσπάθησαν µε επαγγελµατισµό και πίστη στις αξίες της δηµοσιογραφίας να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ευχαριστούµε όλους σας θερµά που µας τιµήσατε µε την προτίµησή σας στο περίπτερο και στην ανάγνωση. Η ζωή συνεχίζεται ή για να το πούµε µε τα λόγια του Κινέζου φιλοσόφου Λάο Τσε: «Αυτό που η κάµπια ονοµάζει τέλος του κόσµου, η ζωή το λέει πεταλούδα». Εις το επανιδείν!

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Αναλύοντας το σύνολο των δεδοµένων, είµαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να γνωστοποιήσουµε την αναστολή κυκλοφορίας της εφηµερίδας «Εθνος της Κυριακής», το τελευταίο φύλλο της οποίας θα κυκλοφορήσει σήµερα 9 Αυγούστου. Περνάµε, λοιπόν, δυναµικά και µε σχέδιο από την εποχή του χαρτιού στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή! Η Dimera Media Εκδοτική υλοποιεί µε επενδυτική συνέπεια µια µακρόπνοη στρατηγική δηµιουργίας νέων ψηφιακών µέσων, που ξεκίνησε µε τη δηµιουργία του ethnos.gr πριν από 20 µήνες. Συνεχίζοντας την επενδυτική µας δραστηριότητα στον χώρο των media, ανακοινώνουµε την έναρξη, στο αµέσως προσεχές διάστηµα, του site imerisia.gr, της online «Ηµερησίας», ενός εκ των πλέον ιστορικών οικονοµικοπολιτικών τίτλων στην Ελλάδα. Στόχος της συνεχιζόµενης επενδυτικής µας στρατηγικής είναι η δηµιουργία προηγµένων τεχνολογικά brands, µε ποιοτικό περιεχόµενο, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ενηµέρωσης και προβολής σε χρήστες και συνεργάτες. Θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε θερµά όλους τους αναγνώστες που µας τίµησαν µέχρι σήµερα τόσο στην εφηµερίδα όσο και στο ethnos.gr, καλώντας τους να δώσουν αντίστοιχη «ψήφο εµπιστοσύνης» και στην ψηφιακή µορφή της «Ηµερησίας». Ιδιαίτερη µνεία σε όλους τους εργαζόµενους του «Εθνους της Κυριακής» που, πιστοί στις θεµελιώδεις αρχές της δηµοσιογραφίας, συνέβαλαν τα µέγιστα στη δηµιουργία µιας ανεξάρτητης και αξιόπιστης εφηµερίδας».

Back to top button