ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μην έχεις τύψεις: Θεϊκό γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες και πάμφθηνα υλικά

Advertisement

Στον ανοιξιάτικο πίνακα των απολαύσεων, ξεχωρίζει ένα γλυκό που απλά δεν μπορεί να λείπει: Το πιο εύκολο και δροσερό γλυκό ψυγείου που μας προτείνει παρακάτω η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Με τη φρεσκάδα του και τη γλυκιά του γεύση, αποτελεί την τέλεια επιλογή για να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου για κάτι ελαφρύ και γλυκό.

 

Μην έχεις τύψεις: Θεϊκό γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες και πάμφθηνα υλικά

Το καλύτερο; Η παρασκευή του είναι τόσο απλή που μπορεί να το δημιουργήσει οποιοσδήποτε, ακόμα και οι πιο ανεπίδεκτοι μαθήσεως στο μαγείρεμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου

2 lt γάλα 2% ή φυτικό γάλα
160 γρ. κορν φλάουρ
2½ κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
1 πρέζα/ες αλάτι
2 κ.γ. βανίλια ή δύο κάψουλες βανίλια
200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη χωρίς ζάχαρη
250 γρ. μπισκότα χωρίς ζάχαρη για το ταψί
Για το ζελέ φράουλα
Δείτε επίσης: Για τις αρχάριες στην κουζίνα: Νηστίσιμα κουλουράκια πορτοκαλιού – Έτοιμα σε 10 λεπτά

Μην έχεις τύψεις: Θεϊκό γλυκό ψυγείου με λίγες θερμίδες και πάμφθηνα υλικά

Advertisement

 

400 γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
1 κ.γ. υγρό γλυκαντικό με στέβια
2 ζελατίνες
50 γρ. νερό
Εκτέλεση

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα ζωϊκό αλλά και φυτικό γάλα αμυγδάλου ή βρώμης.
Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα βανίλιας.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια και την βανίλια.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα για να διαλυθεί τελείως το κορν φλάουρ, πριν βάλουμε την κρέμα στην φωτιά.

Advertisement

Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύοντας βράζουμε, μέχρι να πάρει βράση και να δέσει η κρέμα.

Βάζουμε την μισή κρέμα βανίλιας σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με μια μαλακή σπάτουλα να λιώσει τελείως η σοκολάτα.
Σε ένα ταψί 30 Χ 25 εκατ. κάνουμε μια στρώση μπισκότα.
Καλύπτουμε με την κρέμα σοκολάτας σε μια στρώση.
Επαναλαμβάνουμε μια στρώση μπισκότα και καλύπτουμε με την κρέμα βανίλιας.
Αφήνουμε το γλυκό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Και μέχρι εδώ, το γλυκό είναι έτοιμο και αφού παγώσει για 2 ώρες, να το σερβίρουμε. Όμως με το φρέσκο ζελέ φράουλα σαν τελευταία στρώση γίνεται εντυπωσιακό με την κατακόκκινη στρώση φράουλας και έχει όλη την γεύση της και την δροσιά της φράουλας.

Για το ζελέ φράουλας

Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.
Αφήνουμε να μαλακώσουν για 5’.
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες.
Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε το γλυκαντικό με στέβια και το νερό.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, βράζουμε τις φράουλες για 3’ μέχρι να λιώσουν ελαφρά και να κοκκινίσουν να γίνουν σαν σάλτσα.
Στύβουμε τις ζελατίνες να φύγει το νερό.
Σβήνουμε την σάλτσα φράουλα και προσθέτουμε τις ζελατίνες ανακατεύοντας να διαλυθούν.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 2-3’ και ρίχνουμε το ζελέ φράουλα πάνω στο γλυκό ψυγείου.
Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τελείως.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Διατηρείτε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.


Advertisement

Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button