Όσο περνούν οι ώρες, τόσο πολλαπλασιάζονται οι υποψίες για την εξαιρετικά ύποπτη διάρρηξη, που έγινε στην Κωνσταντινούπολη και είχε ως στόχο την οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Και αυτό γιατί, η συγκεκριμένη κατοικία, βρίσκεται σε ένα από τα πλέον ασφαλή συγκροτήματα της Κωνσταντινούπολης.

Κι όμως, οι κάμερες κατέγραψαν τρείς μασκοφόρους, που εισέβαλαν στο σπίτι του Πατριάρχη, την ώρα που βρισκόταν εντός η οικονόμος του σπιτιού, περνώντας μέσα από συστήματα ασφαλείας και από ιδιωτικούς αστυνομικούς που είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια του συγκροτήματος.

Παλαιά στελέχη των Υπηρεσιών Ασφαλείας στην Αθήνα, μιλώντας προς το europost.gr, εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι «μόνον άνδρες της Τουρκικής Μυστικής Υπηρεσίας ΜΙΤ, θα μπορούσαν να προβούν σε μια παρόμοια ενέργεια, κάνοντας διάτρητο το ισχυρό πλέγμα ασφαλείας, που περιβάλλει την κατοικία».

Η εκτίμηση αυτή συμβαδίζει πλήρως με το περίεργο γεγονός ότι, εκ πρώτης όψεως, οι εισβολείς δεν φαίνεται να αφήρεσαν κανένα από τα πολύτιμα αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο σπίτι! Τι πήγαν να κάνουν λοιπόν?…

Εννοείται, ότι οι Τουρκικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι «διεξάγουν συστηματική έρευνα για τους δράστες!…»

Αναλυτικότερα το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Τρεις μασκοφόροι διέρρηξαν το περασμένο Σάββατο την οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κωνσταντινούπολη, την ώρα που εντός του σπιτιού βρισκόταν η οικονόμος, η οποία και αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες.

Σύμφωνα με πηγές του Πατριαρχείου, η διάρρηξη έγινε το Σάββατο 16/11/2019 το βράδυ και το περιστατικό καταγγέλθηκε αμέσως στην αστυνομία, η οποία έσπευσε άμεσα στην οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη και ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διαρρηκτών.

Πληροφορίες της ομογενειακής εφημερίδας «Ανατολή» αναφέρουν ότι η διάρρηξη έγινε την ώρα που ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετείχε σε κοινωνική εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Οι μασκοφόροι διαρρήκτες έψαξαν τους χώρους της οικίας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες. Η διάρρηξη θεωρείται ιδιαίτερα ύποπτη, ως προς τα πραγματικά κίνητρα των δραστών.

Η οικία του Οικουμενικού Πατριάρχη στα Θεραπειά βρίσκεται σε συγκρότημα κατοικιών φυλασσόμενων από ιδιωτική ασφάλεια θεωρείται ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα συγκροτήματα της Πόλης- και εύλογα προκαλείται το ερώτημα για τον τρόπο που κατάφεραν οι διαρρήκτες να δράσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό της ιδιωτικής ασφάλειας.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας θρησκευτικός ηγέτης παγκόσμιου βεληνεκούς, η παραβίαση του οικιακού ασύλου του προκαλεί σοβαρή ανησυχία και οι τουρκικές αστυνομικές αρχές διερευνούν την υπόθεση ενδελεχώς.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα