EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μητέρα 16χρονης Μαρκέλλας: “Είχαν κάνει την κόρη μου δοκιμάστρια ναρκωτικών”

Λήψη ενός επικίνδυνου κοκτέιλ τεσσάρων ναρκωτικών ουσιών - "Ανοιχτά μάτια και έβγαζε αίμα και υγρά από τη μύτη".

Ο 21χρονος “ΓΙΕΓΟ” ή “ΥΕΥΟ” ή “ΥΑΥΟ”, ο 18χρονος “LORI” από την Αλβανία, ο 18χρονος “ΒΑΣΙΛΗΣ” ή “Αλβανός”, ο 27χρονος “Αντρίκος” ή “Ανδρέας”, η 27χρονη Δάφνη και η 16χρονη “Κeisi”.

Οι τρεις πρώτοι κατηγορούνται για την πρόκληση “βαριάς σωματικής βλάβης” της 16χρονης Μαρκέλλας ή “Μάρκ” όπως την έλεγαν οι φίλοι της. Είναι το κορίτσι που δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, από τις 6 Νοεμβρίου, μετά τη λήψη ενός επικίνδυνου κοκτέιλ τεσσάρων ναρκωτικών ουσιών.

Τα στοιχεία της δικογραφίας που σχημάτισαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών αναδεικνύουν την επικίνδυνη “χαλαρότητα” με την οποία νεαρά και ανήλικα παιδιά στον βωμό του εύκολου κέρδους δεν διστάζουν να μετατρέπονται σε εγκληματικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών προς συνομήλικους τους αδιαφορώντας για την σωματική ακεραιότητα και ζωή τους.

“Τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο ναρκωτικά μαζί”
Από την στιγμή που η Μαρκέλλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη και κρίσιμη κατάσταση τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών επιχείρησαν να εντοπίσουν τα άτομα με τα οποία βρισκόταν μαζί το επίμαχο χρονικό διάστημα. Το πρώτο από αυτά ήταν η 16χρονη Αγγελική που είχε μείνει μαζί της όταν το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρέλαβε την Μαρκέλλα από τη διώροφη πολυκατοικία της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα.

Στις 7 Νοεμβρίου, αρμόδιος ψυχολόγος λαμβάνει κατάθεση από την Αγγελική, η οποία αναφέρει με λεπτομέρειες τι είχε συμβεί και περιγράφει τους πρωταγωνιστές.

Στις 5 Νοεμβρίου η Αγγελική βρισκόταν με τον LORI, και τον άγνωστο “Χρήστο” στο άλσος Αιγάλεω όπου έκαναν χρήση σίσσα και κάνναβης.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Ναι, λοιπόν είχα βγει με κάτι παιδιά με το Λόρι. Και τον Παναγιω, τον Χρήστο πρώτα, ένα παιδί που ήταν πάλι εκεί, είχαμε κάτσει άλσος Αιγάλεω, είχαμε πιεί μαύρο, τα παιδιά κάναν κ’ άλλα όμως.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τι;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Σίσα.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Οι τρείς σας;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Ναι.

Στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του Βύρωνα όπου βρισκόταν ο “Αλβανός”, ο Μιχάλης και η Μαρκέλλα. Εκεί έκαναν χρήση κάνναβης, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Μαρκέλλα είχε κάνει και χρήση ηρωίνης και λίρικα.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Και μετά πήγαμε σπίτι του Λόρι και του Παναγιώτη, εκεί πέρα αράξαμε λίγο και μετά εγώ πήγα για ύπνο, ξύπνησα και μου είπαν ότι έπαθε κάτι η Μαρκέλλα αλλά ήξερα τι είχε πάρει.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τον Μαρκ (Μαρκέλλα) λοιπόν. Και τι γίνεται εκεί όταν φτάσατε;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Ε, κάτσαμε με τα παιδιά, ε είχαμε μαύρο και κάναμε αλλά η Μαρκ είχε κάνει κ’ άλλα.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Ε πως το ξέρεις αυτό?.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Ε, το ‘χε πεί και το είδα κιόλας.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τι είδες δηλαδή?.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Να το κάνει.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τι είδος έκανε?.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Είχε κάνει λίνκ.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Λίνκ .

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Γνέφει καταφατικά. Και είχε πάρει και ένα φάρμακο αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομα κάπως λίρικα, κάτι τέτοιο και τα είχε ανακατέψει αυτά τα δύο μαζί, νομίζω λίρικα είχε πάρει τριακοσάρι.

“Ανοιχτά μάτια και έβγαζε αίμα και υγρά από τη μύτη”
Σύμφωνα με την 16χρονη Αγγελική, ο Μιχάλης αποχώρησε από το σπίτι, η ίδια με τον LORI κοιμήθηκαν σε ένα δωμάτιο, ενώ στο άλλο η Μαρκέλλα, ο Παναγιώτης και ο Βασίλης ο “Αλβανός”. Στις 6 Νοεμβρίου περιγράφει πως ξύπνησε και σε τι κατάσταση βρήκε την Μαρκέλλα.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Και ξυπνάω, και μου λένε κάτι έπαθε ο Μαρκ.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Ποιος το είπε αυτό;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Όλοι μαζί. Είχαν φοβηθεί λίγο, ήταν ανήσυχοι.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Ήρθαν λοιπόν και σου είπαν κάτι έπαθε ο Μάρκ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Ναι αυτό και μετά προσπαθούσαμε να τον συνεφέρουμε.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Εσύ μπαίνεις μέσα στο δωμάτιο και τι βλέπεις;, θυμάσαι;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Βλέπω τον Μαρκ ξαπλωμένο, με ανοιχτά τα μάτια, να είναι έτσι γουρλωμένα, ε μετά τα μάτια του να πηγαίνουν προς τα πάνω, να βγάζει κάτι αίματα κάτι υγρά από τη μύτη κάθε φορά που πήγαινα να τη σηκώσω τα έβγαζε αυτά τα υγρά, κάθε φορά που πήγαινα να κάνω έτσι (περιγράφει με κίνηση του χεριού της το σφυγμό) να δω αν ζει ή όχι να πάρω σφυγμούς και τέτοια πάλι έβγαζε, οπότε φοβόμουν αρκετά να το κάνω αυτό, μετά τον έβαλα να καθίσει όρθιος.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Και; Αντιδρούσε;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Όχι, προσπαθούσα να τον ξυπνήσω, τον κούναγα λίγο και τα λοιπά, δεν μπορούσε να ξυπνήσει με τίποτα, του φώναζα, του έλεγα Μαρκ είσαι καλά;, ξύπνα λίγο, μετά λέω πάμε να πάρουμε ασθενοφόρο και τα λοιπά, ε παίρνω τηλέφωνο από το κινητό μου, ο Παναγιώτης μίλησε, είπε διεύθυνση και τα λοιπά και μετά σηκωθήκαν και έφυγαν αυτοί.

Το επικίνδυνο κοκτέιλ 4 ναρκωτικών που οδήγησε τη 16χρονη Μαρία στην Εντατική – “Ήταν αναίσθητη με ανοιχτά μάτια”
“Με άφησαν μόνη μου”
Ενώ παρέμενε χωρίς αισθήσεις, κάλεσαν σταθμό του ΕΚΑΒ και οι LORI, Παναγιώτης και ο Βασίλης ο “Αλβανός” αποχώρησαν από το σπίτι, ώστε να αποφύγουν τον εντοπισμό τους και τυχόν σύλληψη από την αστυνομία.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Ναι και με άφησαν μόνη μου με τον Μαρκ.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Και μετά;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Και μετά εγώ έτοιμη να πάθω κρίση πανικού, προσπαθούσα να τον συνεφέρω, ε περίμενα δεκαπέντε λεπτά και για να έρθει το ασθενοφόρο, ήρθε εν τέλει, τους άνοιξα, ε ήταν πολύ περίεργα δεν ξέρω.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Μπορεί, δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα, μπορεί να έχουνε μπλεξίματα ή κάτι τέτοιο.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Αυτό που πέρασε εσένα από το μυαλό σου, σου είπαν εμείς φεύγουμε, εσύ τι κατάλαβες γιατί φεύγανε.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Εγώ σκέφτηκα ότι, σίγουρα έχουν μπλεξίματα με αστυνομικούς και τέτοια οπότε αυτό μου ήρθε πρώτα στο μυαλό.

Οι κατηγορούμενοι πριν φύγουν από το σπίτι, ζήτησαν από την Αγγελική να καθαρίσει το σπίτι και έκρυψε ναρκωτικά δισκία κάτω από την πολυθρόνα.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Υπήρχε κάτι στο δωμάτιο που θεωρήσανε ότι θα βρούν τον μπελά τους;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Χάπια. Τα χάπια, τα έβαλα κάτω από μια πολυθρόνα και τα άφησα σε ένα καλάθι που είχε και άλλα διάφορα πράγματα.

Η Μαρκέλλα, όπως ανέφερε η φίλη της, στο παρελθόν είχε κάνει χρήση έκστασης,

κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη ή σίσα και ενδοφλέβια ηρωίνη.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τι έχει κάνει;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Έχει κάνει μέχρι και πρέζα και ενδοφλέβια έχει κάνει.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Το έχεις δει εσύ να κάνει;

ΑΓΓΕΛΙΚΗ: Πρέζα ναι έχω δει να κάνει μπροστά, εγώ δεν είχα πάρει κάτι βέβαια, πρέζα εννοώ και τέτοια, ε μετά ξέρω εγώ μου είπε όταν βγήκε από την ψυχιατρική.

“Ήταν το καλύτερο παιδί αλλά στο θέμα ναρκωτικών ήταν το πιο χαζούλι ας το πούμε”
Μετά την Αγγελική, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εντόπισαν τον 17χρονο Μιχάλη, επίσης φίλο της Μαρκέλλας. Στις 8 Νοεμβρίου δίνει και αυτός κατάθεση στην παιδοψυχολόγο αναφέροντας πως συναντήθηκαν στις 5 Νοεμβρίου και την επικίνδυνη χρήση ναρκωτικών που έκανε η Μαρκέλλα.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Πίνανε; Τι εννοείς; Κρασί, νερό; Όχι ε;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Ε ναρκωτικά Όπως και ο Μαρκ ναι

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Αυτό ήταν το κοινό τους

ΜΙΧΑΛΗΣ: Ναι αλλά ο Μαρκ ήταν τοπ στάδιο ας το πούμε

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Δηλαδή;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Δηλαδή ήταν χειρότερο από όλα τα άλλα παιδιά. Ήταν το καλύτερο παιδί από όλα αλλά στο θέμα ναρκωτικών ήταν το πιο χαζούλη ας το πούμε. Δηλαδή με το που έμπαιναν ναρκωτικά στη μέση, δεν σκεφτόταν τίποτα άλλο. Το μυαλό του γενικά ήταν μόνο στα ναρκωτικά.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τι ναρκωτικά εννοείς;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Σίσα

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Άλλο εκτός από σίσα;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Γενικά έπινε ναρκωτικά. Το σίσα ήταν το βασικό που έπινε που ήταν, ήταν το χειρότερο από όλα και το έπινε αρκετά. Πιο παλιά έπινε. Και ηρωίνη έπινε, όχι ενδοφλέβια. Όχι ενδοφλέβια. Γενικά ότι ναρκωτικό υπάρχει το έπινε και…

Στη συνέχεια της κατάθεσή του ο Μιχάλης αναφέρει ότι ο Παναγιώτης γνωστός με τα προσωνύμια “ΓΙΕΓΟ” ή “ΥΕΥΟ” ή “ΥΑΥΟ”, διακινούσε ναρκωτικά, κυρίως κάνναβης, ενώ έκανε χρήση και ηρεμιστικών φαρμάκων τα οποία προμηθευόταν παράνομα.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Όχι, ο Παναγιώτης; Πούλαγε;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Ο Παναγιώτης ναι

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τι πούλαγε δηλαδή;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Χασίς

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Μόνο;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Ναι. Πιο μετά εμφανίστηκαν τα άλλα τα…τα πιο περίεργα ας το πούμε

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Εσένα σου είχε περάσει αυτό από το μυαλό να ασχοληθείς με αυτό;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Όχι γιατί εγώ δεν χρειάστηκα ποτέ. Δεν ήταν κάτι που μου έλειπε ας το πούμε. Αυτός ζούσε από αυτό. Εκτός από τα λεφτά που είχε από τη δουλειά του και την θεία του. Είχε και αυτό σαν το κάτι έξτρα. Εγώ δεν το χρειαζόμουν το κάτι έξτρα, επειδή έχω τους γονείς μου, έχω τη γιαγιά μου, έχω…έχω γενικά άτομα. Οικογένεια. Τότε με την γιαγιά του για να μπορούσε να είναι και πιο τέτοιο. Ουσιαστικά για να το πω και έτσι. Αυτό που τον κράταγε ζωντανό, ήταν τα ηρεμιστικά

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Δηλαδή είχε ψυχιατρικό πρόβλημα;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Δεν τα έπαιρνε από γιατρούς. Παράνομα

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Από που;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Ομόνοια

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Εσύ έχεις κάνει διακίνηση;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Όχι, απλά υπάρχουν σε μηνύματα που δεν μπορεί ο ένας, δεν μπορεί ο άλλος και μου λένε κάνε αυτό εκεί, κάνε αυτό εκεί και τους λέω τις

περισσότερες φορές, θα προσπαθήσω, θα δω και τέτοια και δεν το κάνω. Είναι ελάχιστες φορές που έχω κάνει διακίνηση. Που έχει χρειαστεί

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Σε εξαναγκάσανε;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Ναι αλλά όχι σε επίπεδο ας πούμε, αν δεν το κάνεις θα σε σπάσω στο ξύλο ξέρω γω. Υπήρχαν και κάποιοι εκβιασμοί ας το πούμε.

Το επικίνδυνο κοκτέιλ
Ο Μιχάλης περιγράφει την παράλληλη χρήση ναρκωτικών της Μαρκέλλας και την έντονη αναζήτηση χρήσης.

ΜΙΧΑΛΗΣ: Το καλύτερο παιδί. Και με το που εμφανίζεται ένας άλλος, οποιοσδήποτε, εκεί ξεφεύγει και ξεφεύγει γενικά, δεν ακούει, μιλάει για ναρκωτικά, ζητάει ναρκωτικά

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Δηλαδή με το που ήρθε ο Παναγιώτης

ΜΙΧΑΛΗΣ: Με το που ήρθε ο Παναγιώτης, άρχισε πάλι τα περίεργα της ξέρω γω, θέλω αυτό, θέλω εκείνο. Όχι επειδή ήταν ο Παναγιώτης, γενικά το

έχει αυτό και αυτό μας την έσπαγε πάρα πολύ με την Μαρκέλλα.

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Τι ζήταγε δηλαδή;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Ε, ότι μπορούσε να περάσει από το μυαλό της. Χασίσι, κοκαΐνη, μεθαδόνη

ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Την είδες να παίρνει μεθαδόνη;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Ναι ήμουν μπροστά. Όπως ήταν το καπάκι έτσι, γεμίζει λίγο το καπάκι και πήρε.

Ο Μιχάλης περιγράφει επικοινωνία που είχε την επόμενη μέρα με τον “Βασίλη”, ο οποίος του περιέγραφε την κατάσταση της Μαρκέλλας. ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ: Σου περιέγραψε πως είδε τον Μάρκ;

ΜΙΧΑΛΗΣ: Στον καναπέ, αυτό μου το περιέγραψε ο Λόρι και ο Γιέγιο την επόμενη μέρα επειδή τον είχανε δει. Λέει ροχάλιζε, κοιμότανε, ροχάλιζε και στην πορεία άρχιζε να του τρέχουν μύξες και μόλις είδανε λίγο αίμα από τις μύξες τότε πήραν τηλέφωνο ασθενοφόρο.

“Είχαν κάνει ‘δοκιμάστρια’ ναρκωτικών κοκτέιλ την κόρη μου”

Οι αστυνομικοί εξέτασαν την μητέρα της Μαρκέλλα ή “Μάρκ”, η οποία τους ανέφερε ότι η κόρη της είχε αλλάξει συμπεριφορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που έκαν παρέα με τον Παναγιώτη, τον LORI, τον Βασίλη και την Αγγελική, οι οποίοι την ώθησαν στην χρήση ναρκωτικών ουσιών. “Έχω αντιληφθεί ότι από τότε που άρχισε να κάνει παρέα με τους Παναγιώτη με παρατσούκλι “Γιέγιο”, Γιάννη, Βασίλη και την Αγγελίνα ξεκίνησε η κόρη μου να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και να αποτραβιέται από το οικογενειακό μας περιβάλλον” είπε η μητέρα. Επεσήμανε πως κάποιες φορές απαντούσαν εκείνοι το τηλέφωνο της κόρης της, ειρωνεύοντας την και ασκώντας της ψυχολογική πίεση προκειμένου να μην γυρίσει σπίτι της, ενώ ορισμένες φορές καθοδηγούσαν την Μαρκέλλα όταν μίλαγε μαζί της.

“Με έχουν ειρωνευτεί τηλεφωνικά όταν την έψαχνα να την βρω που είναι και ήξερα ότι την κρατούσαν και μιλούσαν αυτοί στο τηλέφωνο για αυτή. Γνωρίζω ότι ενώ η κόρη μου πολλές φορές ήθελε να έρθει σπίτι, όταν ήταν με αυτούς της ασκούσαν ψυχολογική πίεση και δεν την άφηναν να γυρίσει παρά τη θέληση της. Πάντα ξέρω ότι την ανάγκαζαν να μιλάει μαζί μου σε ανοιχτή ακρόαση και την καθοδηγούσαν τι θα πει” αναφέρει η μητέρα.

Η άτυχη μητέρα είπε πως οι κατηγορούμενοι χρησιμοποιούσαν την κόρη της για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών, “Από φίλη της κόρης μου έμαθα ότι την Μαρκέλλα μου ίσως την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών”…

Οι διασώστες

Οι διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. έλαβαν σήμα από το κέντρο τους την 12:26 ώρα της 06/11/2023 για λιποθυμία και ρινορραγία ασθενούς σε διαμέρισμα επί της οδού Επταλόφου στον Βύρωνα Αττικής. Κατά την άφιξη τους στις 12:44 εντόπισαν την Μαρκέλλα να κάθεται σε καναπέ, σε μισολιπόθυμη κατάσταση, αναπνοή με βρόγχο και διαρροή από την μύτη της καφέ υγρού. Είχε χαμηλό κορεσμό, αυξημένες σφύξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Κατά την άφιξη της στο Γ.Ν.Α. “Ερυθρός Σταυρός” περί ώρας 13:30, η Μαρκέλλα ήταν σε καρδιοαναπνευστική παύση, ήταν μυδριασμένη, απνοϊκή και άσφυγμη. Διενέργησαν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, κατά την οποία και επανήλθε. Η κατάσταση της κρίθηκε πάρα πολύ κρίσιμη και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Back to top button