Την Μ. Τρίτη το μεσημέρι οι λίγοι θαμώνες του γνωστού Γαλλικού εστιατορίου «L’abreuvoir» είδαν τον πρώην Πρόεδρο της ΝΔ και πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κάθεται σε ένα απ’ τα τραπέζια στο βάθος του μαγαζιού και να περιμένει.

Οι πιο περίεργοι από τους θαμώνες προσπάθησαν, όσο διακριτικά μπορούσαν, να διαπιστώσουν ποιο θα ήταν το πρόσωπο, που θα συμπλήρωνε τη συντροφιά του γνωστού πολιτικού για να ακολουθήσει το αναμενόμενο γεύμα.

Μετά από λίγα λεπτά πέρασε τη πόρτα του εστιατορίου και κάθισε απέναντι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους δεν εκδόθηκε καμία επίσημη ανακοίνωση. Υπήρξαν, όμως, διαρροές από διαφόρους συνεργάτες, οι οποίες οδηγούν σε αντιφατικά συμπεράσματα.

Το europost.gr επικοινώνησε με πηγές, που επιμένουν ότι έχουν φιλτράρει όλες τις σχετικές πληροφορίες και μπορούν να ανασυνθέσουν το πάζλ, προσφέροντας την εκδοχή και την ερμηνεία για τα όσα ειπώθηκαν που είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, ο κ. Μεϊμαράκης έχει αποφασίσει να μην κατέβει με σταυρό στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας. Στενοί συνεργάτες του αναφέρουν ότι θα προτιμούσε την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και πιθανώς, την ανάληψη από τον ίδιο της προεδρίας της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου γεύματος με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την εκδοχή αυτή, αντιπρότεινε στον κ. Μεϊμαράκη να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΝΔ για την Ευρωβουλή, υπογραμμίζοντας ότι θα ηγηθεί ο ίδιος στον εκλογικό αγώνα. Και οι δυο τους συμφώνησαν να κρατήσουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας , για να μην δημιουργούνται και παρεξηγήσεις.

Διαρροές επί διαρροών

Μετά το γεύμα δημιουργήθηκε μία βαριά νέφωση διαρροών και δημοσιευμάτων, που συσκότισε την δημοσιογραφική οθόνη για τα όσα είπαν οι δύο άνδρες.

Η μία πλευρά υποστήριξε ότι ο κ. Μεϊμαράκης προέτρεξε να διευκολύνει τον Πρόεδρο της ΝΔ «για να προχωρήσει η ανανέωση» και πρότεινε να μείνει εκτός ψηφοδελτίων με τη θέλησή του. Η φημολογία αυτή, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να τροφοδοτήσει και σχόλια στο διαδίκτυο πως «το εγχείρημα της ανανέωσης θα συμπαρασύρει εκτός ψηφοδελτίων και τους προέδρους Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή!».

Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και η σκόνη που σηκώθηκε, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν είχαν προηγούμενο…!

Κατόπιν όλων αυτών, συνεργάτες του Προέδρου της ΝΔ έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι όλοι οι σημερινοί βουλευτές της ΝΔ θα συμμετάσχουν κανονικά στους συνδυασμούς των επομένων εκλογών. Επισημαίνοντας ότι στην μεγάλη μάχη που δίνει η ΝΔ χρειάζεται την συστράτευση όλων.

Και από την πλευρά των συνεργατών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τονίστηκε ότι ο ίδιος “θα είναι στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μάχης της ΝΔ σε όλα τα επίπεδα”.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα