COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

Χωρίς κατηγορία

Μητσοτάκης :Κυβέρνηση κουρελού, ο όρος Τσίπρα μετά την κωλοτούμπα
«Θα χρειαστείτε ειδικό συνεργείο για να αποκολληθείτε από τις καρέκλες σας όταν χάσετε τις εκλογές» – «Τελευταία πράξη ενός θεάτρου με κομπάρσους περιφερόμενους βουλευτές» –  «Τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που έγινε υπουργός Άμυνας ήταν στη χούντα!»

Ως την τελευταία πράξη ενός θεάτρου σε βάρος του ελληνικού λαού χαρακτήρισε τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τρεις στόχους, όπως είπε:
να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ λίγους μήνες εξουσίας

Χορηγούμενο

να κυρωθεί η επιζημία Συμφωνία των Πρεσπών
να διατηρηθεί ως ΚΟ το μόρφωμα των ΑΝΕΛ ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τα προνόμια ο αρχηγός του

«Για να πραγματοποιηθούν οι τρεις στόχοι Τσίπρα-Καμμένου ζούμε έναν τραγέλαφο που ευτελίζει την πολιτική ζωή» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για θλιβερή συναλλαγή σε ζωντανή μετάδοση.

«Η φαρσοκομωδία απαιτεί και κομπάρσους για περιφερόμενους βουλευτές που αλλιώς εξελέγησαν, αλλίως λειτούργησαν και αλλιώς θα την εγκαταλείψουν. Πρόθυμοι να εξελιχθούν σε δεκανίκια μιας κυβέρνησης που έκανε κουρελού τα εθνικά συμφέροντα και την οικονομία»

«Κυβέρνηση κουρελού, αυτός είναι ο νέος όρος που εξάγει ο Τσίπρας μετά την κωλοτούμπα» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συγχωνεύτηκαν
Σχολιάζοντας την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση παρατήρησε ότι «υποτίθεται ότι προσμένατε την στιγμή που θα απελευθερωνόσασταν από το βάρος του ακροδεξιού συνεταίρου σας. Βλέπω και τις εφημερίδες σας να πανηγυρίζουν λές και κάποιος σας τον επέβαλλε με το ζόρι. Πως τον είχατε χαρακτηρίσει; Αναντικατάστατο. Ο αναντικατάστατος κ Καμμένος. Εσείς κ Τσίπρα τον επιλέξατε ως στρατηγικό σύμμαχο το 2012 και άλλες δυο φορές Ιανουάριο και Σεπτέμβριο 2015 περιφρονώντας άλλες επιλογές που είχατε τότε. Τώρα δήθεν απαλλαγμένος από το βάρος της ακροδεξιάς συνιστώσας κάνοντας δήθεν ανοίγματα στην κενγτροαριστερά αλλά και εκεί βλέπω πολιτικά ναυάγια και γυρολόγους. Μέχρι πρόσφατα έλεγαν Τσίπρα ως επικίνδυνο και τώρα σας χειροκρούν. Και δεν ντρέπονται ούτε αυτοί όυτε εσείς».
«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν χώρισαν αλλά συγχωνεύτηκαν» επέμεινε ο κ. Μητσοτάκης υπενθυμίζοντας ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση επιχείρησε να περάσει σκανδαλώδη τροπολογία για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων στα εξοπλιστικά. Μιλώ για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα των F16 που κάποτε κ. Τσίπρα χαρακτηρίζατε ως εστία σκανδάλων και τα επαναφέρατε από την πίσω πόρτα. Είμαι περίεργός να δω αν θα τολμήσετε να ξαναφέρετε την τροπολογία που έφερε νύχτα ο Καμμένος και περίεργος να δω ποιοι θα το ψηφίσουν. Ελπίζω ο νέος ΥΠΕΘΑ να μην παίξει παιχνίδια του προκατόχου του».
Κριτική για την επιλογή Αποστολάκη
Ιδιαίτερα οξύς ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ για την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη στη θέση του υπ. Άμυνας για την οποία είπε ότι έγινε «καθ’ υπόδειξη Καμμένου» υπενθυμίζοντας ότι «ποτέ κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε κυβέρνηση εν ενεργεία στρατιωτικό για τη θέση του υπ. Άμυνας».
Ο τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που ανέλαβε αυτή τη θέση ήταν επί χούντας πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας την έντονη αντίδραση βουλευτών όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Θέλω να πω κατι για τον Αποστολάκη που διορίστηκε καθ υπόδειξη του Καμμένου: ποτέ καμια κυβέρνηση στην μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία στρατιωτικό. Η εξαίρεση Χηνοφώτη ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε μετά εξελέγη βουλευτής και μετα πήρε υπουργικά καθήκοντα όχι στο ΥΠΕΘΑ. Εσείς πήρατε εν ενεργεία ανώτατο αξιωματικό και τον υπουργοποιήσατε. Ο τελευταίος που είχε συμβεί το ίδιο ήταν ο Σπαντιδάκης την 21η Απριλίου 1967» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Καβγάς με Φίλη, Κοτζιά, Κουρουμπλή
«Γιατί ενοχλείστε από μια ιστορική αλήθεια (σ.σ. φωνές από τον Φίλη). Μην κοκκινίζετε τόσο πολύ κ. Φίλη έχετε αποκτήσει το ίδιο χρώμα με το πουλοβερ σας. Εσείς κ. Κοτζιά γιατί φωνάζετε. Εσάς έδιωξαν από την κυβέρνηση για χάρη του κ. Καμμένου. Για την πρώτη φορά Αριστερά όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα. Να το ξέρετε όμως κ. Τσίπρα: όσους απελπισμένους και αν μαζέψετε τους πολίτες αυτή την φορά ούτε θα τους κοροϊδέψετε ούτε θα εξαγοράσετε» είπε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης.
Όταν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επέμεινε να αντιδρά ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε «εσείς μιλάτε κ. Κουρουμπλή. Τώρα μιλά το νέο . Να το χαίρεστε το νέο σας κ. Τσίπρα. Περίμενα να διαμαρτυρηθεί όταν μίλησα για πολιτικούς γυρολόγους αλά διαμαρτυρήθηκε τώρα».
«Με όσα κάνατε κ Τσίπρα οι πολίτες έχουν ακόμα ένα λόγο για να σας τιμωρήσουν. Δίπλα στη λιτότητα και τα μέτρα που πλήττουν τους αδύναμους προσθέσατε ένα κεφάλαιο πολιτικής παρακμής και κατάντιας των δημοκρατικών θεσμών. Τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν προηγήθηκαν και θα γίνουν στα παρασκήνια αποτελούν τους τελευταίους σπασμούς ενός συστήματος που καταρρέει. Είναι κινήσεις του Τιτανικού που βυθίζεται. Οι μάσκες έπεσαν κ. Τσίρπα πολιτική για εσάς σημαίνει συναλλαγή. Θέλετε δυο συναλλαγές: μια για την ψηφο εμπιστοσύνης και μια δεύτερη για το Σκοπιανό. Κάπως έτσι καταλήξαμε από τα σενάρια για κυβέρνηση ανοχής σε μια κυβέρνηση συνενοχής. Πλήρως απαξιωμένης. Όλα αυτά η κοινωνία τα έχει αντιληφθεί»
Συνεργοί Τσίπρας-Καμμένος σε προμελετημένη μεθόδευση για το Σκοπιανό
Ερχόμενος στο Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης αρχικά είπε «παραχωρήσατε Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα. Πότε αποτελούσαν αυτά μέρος της εθνικής γραμμής; Γιατί κάποιοι είπαν όχι και εσείς είπατε ναι και διαστρεβλώνετε αυτή την ιστοροική αλήθεια».
«Ο κ. Καμμένος τον οποίο δεν βλέπω καν στην αίθουσα σήμερα. Φαντάζομαι θα έρθει ίσως πήγε να μεταλάβει. Σκίζει τώρα τα ιμάτιά του για την Μακεδονία αλλά ξέχασε όταν μπορούσε να ρίξει κυβέρνηση με πρόταση δυσπιστίας που καταθέσαμε δεν το έκανε. Σήμερα συνυπογράφει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών παρέχοντας σας τέσσερις βουλευτές».
«Είστε δύο συνεργοί σε μια προμελετημένοι μεθόδευση. Είστε υπόλογοι στους Μακεδόνες και ελληνικό λαό» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ μιλώντας για το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου είπε ότι «δεν έχει καμία αναστολή να εξυπηρετήσει ιδιοτελή του συμφέροντα: διαλύει κόμματα καταπατά συνειδήσεις. Μετατρέπει την πολιτική ζωή τόπου σε απίστευτο παζάρι κλονίζοντας την εμπιστοσύνη πολιτικών στην Δημορατία. Νομιμοποιείται την κυνική αντίληψη ότι στην πολιτική όλα γίνονται».
Θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο αποκόλλησής σας από τις καρέκλες σας
Αναφερόμενος στην ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «αύριο η Βουλή καλείται να εμπιστευτεί όχι μια κυβέρνηση που συγκροτήθηκε κανονικά με προγραμματικές συγκλίσεις αλλά να νομιμοποιήσει μια κυβέρνηση που θα προκύψει αργότερα φτιαγμένη από γυρολόγους της πολιτικής ζωής».
«Κάθε μέρα παραμονής στην κυβέρνηση φέρνει νεα προβλήματα. Θα χρειαστεί ειδικό συνεργείο αποκόλλησής σας από τις καρέκλες σας. Αυτό είναι σήμα κινδύνου για όσα θα ακολουθήσουν έως τις εκλογές. Η αυριανή ψηφοφορία είναι ανοικτή. Είναι φανερή και έτσι ονομαστικά όλοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα σταθούμε ανοικτά και δημόσια απέναντι σε μια κυβέρνηση που υψώνει δύο τρύπιες σημαίες της και δύο στρατηγικούς λόγους που προέκυψε το ιδιότυπο μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: ότι δήθεν διώξατε τα μνημόνια και εξυγιάνατε την πολιτική ζωή τόπο».
Η κρίση δεν έχει τελειώσει
Ασκώντας κριτική στα θέματα της οικονομίας ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει. «Οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η ζωή τους έγινε χειρότερη: μειώθηκαν εισοδήματα αυξήθηξαν φόροι. Εξαπατήθηκαν από ,μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε τα αντίθετα. Η κρίση δεν έχει τελειώσει. Η Ελλάδα δεν μπορεί να δανειστεί. Ξέρουν ότι πλήρωσαν πάνω από 100 δισ. ευρώ με κλειστές τράπεζες τους τραγικούς χειρισμούς του πρώτου εξαμήνου 2015. Οι Έλληνες ξέρουν ότι έχουν υποστεί 29 αυξήσεις φόρων και 17 παρεμβάσεις που μειώνουν το εισόδημα συνταξιούχων. Η χώρα μας επιτηρείται από τους δανειστές και υπάρχει ενέχυρο για 100 χρόνια ο εθνικός μας πλούτος. Υποθηκεύσατε το μέλλον της χώρας για δεκαετίες για λίγους μήνες παραμονής στην εξουσία. Και τώρα βάζετε χώρα σε νέα περιπέτεια για να αποφύγετε εκλογές».


ΧορηγούμενοBack to top button