COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μοσχαράκι κατσαρόλας με πουρέ γλυκοπατάτας για το κυριακάτικο τραπέζι

Αυτό το ψητό κατσαρόλας θα συναρπάσει τους πάντες!

Είναι γεμάτο με αρώματα και γεύσεις ,ένας συνδυασμός που κλέβει την παράσταση, με μια βελούδινη σάλτσα και από κάτω σου έστρωσα ένα κρεβατάκι από πουρέ γλυκοπατάτας του ονείρου!! Γεύσεις που ταιριάζουν απίστευτα μεταξύ τους και σιγουρα πρέπει να δοκιμάσεις!

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι (νουά)

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

2 καρότα τριμμένα

1 κύβο λαχανικών

Χυμό απο 1 πορτοκάλι

ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

1 ματσάκι μαιντανό

Αλάτι

Φρέσκο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

3 γλυκοπατάτες

2 πατάτες

1 1/2 φλιτζάνι γάλα

2 κουτ σούπας βούτυρο

αλάτι

φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το ψητό μοσχάρι

Σε μια ρηχή κασταρόλα βάζουμε το κρέας και το σοτάρουμε καλά και απο τις δυο πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο , προσθέτουμε τα καρότα , αλάτι , πιπέρι, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά για 3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.

Σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι , προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να 1,5 ώρα να μαγειρευτεί. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Αφού βράσει θα έχουμε μια υπέροχη βελούδινη σάλτσα.

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας

Καθαρίζουμε τις γλυκοπατατές και τις πατάτες . Τις κόβουμε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα .Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.

Αφού ψηθούν τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει και ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες. Προσθέτουμε το γάλα μέχρι να αραιώσει (αν το θέλουμε πυχτό βαζουμε λιγότερο αν το θελουμε αραιό βαζουμε περισσότερο). Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι και σερβίρουμε με το κρέας.

Back to top button