Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 19:41
TOP ΝΕΑ Μπάχαλο με τους ελέγχους ...

Μπάχαλο με τους ελέγχους για κορωνοϊό στις εισόδους της χώρας! Ελάχιστα τεστ έγιναν σε Άγγλους τουρίστες, που άρχισαν να φτάνουν από σήμερα στην Ελλάδα! Τι έπαθε η κυβέρνηση;

Της σύνταξης του europost.gr

- διαφ. -

Γενικό μπάχαλο επικρατεί στους ελέγχους στις διαδικασίες ελέγχου για κορωνοϊό, που γίνονται στις εισόδους της χώρας, για τους τουρίστες, που μας επισκέπτονται για καλοκαιρινές διακοπές.

Γεγονός ενδεικτικό της εικόνας αυτής, είναι, πως, ενώ άνοιξαν σήμερα και οι πτήσεις από την Αγγλία προς την Ελλάδα και όλοι οι ειδικοί γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη χώρα έχει ακόμη ανεξέλεγκτα κρούσματα κορωνοϊού, στα Ελληνικά αεροδρόμια έγιναν μόνον ελάχιστοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους αποβιβαζόμενους ταξιδιώτες.

Συνεργάτες του europost.gr από την Κρήτη, ενημέρωσαν πριν από λίγη ώρα την ομάδα σύνταξης της ιστοσελίδας μας, ότι η πρώτη πτήση από το Μπέρμiγχαμ της Αγγλίας προσγειώθηκε πριν από λίγο στο Ηράκλειο. Από τους 123 επιβάτες της πτήσης, ελάχιστοι μόνον υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορωνοϊό, ενώ οι άλλοι αφέθηκαν να φύγουν ανενόχλητοι, σα να μη συμβαίνει τίποτα!

Εντός της ημέρας αναμένονται και άλλες πτήσεις από την Αγγλία, όπου και εκεί πρόκειται να εφαρμοστούν τα ίδια ανεπαρκέστατα μέτρα ελέγχου, τα οποία δείχνουν ότι, δυστυχώς, η κυβέρνηση έχει αρχίσει να χάνει τη μπάλα, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ της ανάγκης για περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό και του επιτακτικού καθήκοντός της να προστατεύσει τη δημόσια υγεία.

Την ίδια στιγμή ο κορωνοϊός επανέρχεται δριμύτερος σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, με έναν αριθμό κρουσμάτων να είναι εισαγόμενα και έναν άλλο να είναι ‘ορφανά’, με αποτέλεσμα να τρομάζουν ακόμη περισσότερο οι ειδικοί επιστήμονες.

- διαφ. -

Υπό αυτές τις συνθήκες και με το ενδεχόμενο να ξαναφουντώσει η επιδημία του κορωνοϊού μέσα στον Αύγουστο, αδυνατούμε να καταλάβουμε την αμηχανία της κυβέρνησης απέναντι στο πρόβλημα που επανακάμπτει, με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο.

Ειδικοί επιστήμονες, με τους οποίους συνομιλεί το europost.gr, επιμένουν ότι πρέπει να επιτρέπεται η επίσκεψη στην Ελλάδα μόνον σε τουρίστες, οι οποίοι 72 ώρες πριν ταξιδέψουν έχουν υποβληθεί σε τεστ κορωνοϊού και είναι υγιείς. Αλλιώς δεν πρέπει κανείς να μπορεί να εισέλθει στη χώρα!

Ως προς τον Ελληνικό πληθυσμό τώρα, οι ίδιοι επιστήμονες υπογράμμισαν στο europost.gr ότι είναι απαραίτητη η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημοσίους χώρους, με την απειλή επιβολής προστίμου σε όποιον δεν τηρεί το σχετικό απαραίτητο μέτρο!

- διαφ -
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr
- διαφ -

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα