Αν αγαπάς τα λαχταριστά και ζουμερά μπιφτέκια αλλά θέλεις να προσέχεις και να περιορίσεις τις θερμίδες, σου έχουμε την τέλεια εναλλακτική.
Πλέον, το καλό είναι ότι μπορούμε εύκολα να αντικαταστήσουμε το συγκεκριμένο κρέας με άλλα υλικά και να έχουμε ένα γευστικό αποτέλεσμα στο πιάτο μας, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα άλλα.
Τα μπιφτέκια γαλοπούλας ανεβαίνουν πολύ σε δημοφιλία ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο. Είναι πεντανόστιμα, αφράτα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα πρωτότυπα «αδελφάκια» τους.
Σημείωσε τι θα χρειαστείς:
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1 κολοκυθάκι, τριμμένο και στυμμένο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 150 γρ. γιαούρτι
- 1 αυγό
- 3 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
- 1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
Μπιφτέκια σαν “λουκουμάς” : Αυτό το υλικό θα τα κάνει έξτρα ζουμερά και απολαυστικά χωρίς.. θερμίδες!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το ψωμί σε νερό για 5 λεπτά και στύβουμε καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά για 2 λεπτά.
- Το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200C.
- Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια με τα χέρια μας για να μην κολλήσει το μείγμα.
- Τα βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Διαβάστε επίσης:
Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Τα μυστικά για ζουμερά μπιφτέκια
Ακολουθήστε το Europost στο
Follow Us