ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπιφτέκια στον φούρνο: Το μυστικό στον κιμά που θα τα κάνει “αφρό”



Το μυστικό για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια που έχετε δοκιμάσει, δεν κρύβεται στα υλικά, αλλά στον κιμά που θα χρησιμοποιήσετε!

 

Χορηγούμενο

Μπιφτέκια στον φούρνο: Το μυστικό στον κιμά που θα τα κάνει “αφρό”

Υλικά

Χορηγούμενο

700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
300 γρ. κιμά χοιρινό
2 κρεμμύδια τριμμένα
1 ντομάτα τριμμένη
2 αβγά
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
2 κ.σ. ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
3-4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι
σόδα αναψυκτικό (αν χρειαστεί)
400 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
Το κόλπο βρίσκεται στην επιλογή του κιμά: 700γρ. μοσχαρίσιος κιμάς και 300 γρ. χοιρινό

 

Μπιφτέκια στον φούρνο: Το μυστικό στον κιμά που θα τα κάνει “αφρό”

Εκτέλεση

Χορηγούμενο

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα μεγάλο ταψί και το αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζετε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια, μουσκεύετε και στύβετε πολύ καλά το ψωμί.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής για τα μπιφτέκια (εκτός από το τυρί) και τα ζυμώνετε πολύ καλά.
Αν η ζύμη σας δεν είναι πολύ αφράτη αλλά είναι σφιχτή προσθέστε λίγη σόδα (αναψυκτικό) ή λίγο νερό και ζυμώστε ξανά να ενσωματωθεί.
Πλάθετε μεγάλα στρογγυλά μπιφτέκια (160 γρ. περίπου το ένα). Τα τοποθετείτε ένα ένα σε ένα βαθύ πιάτο και κάνετε με τα χέρια σας μια μικρή γούβα, στην οποία τοποθετείτε μια γεμάτη κουταλιά μαλακό τυρί κρέμα.
Παίρνετε προσεχτικά το μπιφτέκι και σκεπάζετε με τον κιμά το τυρί το οποίο βρίσκετε στο κέντρο του μπιφτεκιού.
Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί πάνω στο χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 1/2 ώρα περίπου, ανάλογα με το μέγεθός τους.


Χορηγούμενο




Back to top button