Μπιφτέκια: Κι όμως! Ο κιμάς χρειάζεται μόνο δύο υλικά για να αφρατέψει: βρώμη και ντομάτα.
Μπιφτέκια: Το μυστικό στη ζύμη που θα απογειώσει τη γεύση τους
Για αυτό, λοιπόν, ξεχάστε τα ξίδια, τα μύδια, τα στρείδια και όλα τα άλλα μαγικά που χρησιμοποιούσατε για να κάνετε τον κιμά πιο αφράτο σε μπιφτέκια, κεφτεδάκια, σουτζουκάκια και λοιπά κιμαδοειδή.
Με τη βρώμη και την ντομάτα στο μείγμα, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους.
Μπιφτέκια: Το μυστικό στη ζύμη που θα απογειώσει τη γεύση τους
Τη βρώμη την προσθέτουμε στον κιμά σε νιφάδες, χωρίς να την αλέθουμε σε σκόνη. Σχεδόν αμέσως εξαφανίζεται και δεν είναι ορατή ούτε με το μάτι, ούτε γίνεται αισθητή στη γεύση όταν τρώμε τα κεφτεδάκια. Ο ρόλος της είναι μόνο να τα αφρατέψει και το πετυχαίνει απόλυτα!
Μπιφτέκια: Το μυστικό στη ζύμη που θα απογειώσει τη γεύση τους
Μπιφτέκια: Το μυστικό στη ζύμη που θα απογειώσει τη γεύση τους
Την ντομάτα μπορούμε είτε να την τρίψουμε στον τρίφτη είτε να την πολτοποιήσουμε στο μούλτι. Συμβάλλει σημαντικά στο να αφρατέψει ο κιμάς χωρίς να επηρεάζει τη γεύση και χωρίς να κάνει τα κεφτεδάκια κοκκινιστά. Είναι κι αυτή αόρατη.
Μπιφτέκια: Το μυστικό στη ζύμη που θα απογειώσει τη γεύση τους
Τώρα που μάθατε το μυστικό, ήρθε η ώρα να φτιάξετε τα πιο λαχταριστά μπιφτέκια για εσάς και τους αγαπημένους σας!
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα