COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπιφτέκια ζουμερά και πεντανόστιμα σε 3 βήματα

Το Α και το Ω για το ιδανικό αποτέλεσμα στη συνταγή είναι φυσικά ο κιμάς

Για ένα αφράτο και ζουμερό αποτέλεσμα στα μπιφτέκια, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε πιστά τα παρακάτω μυστικά, που ήξερε μόνο η γιαγιά μας.

Μπιφτέκια ζουμερά σε 3 βήματα

Προετοιμάστε τις πατάτες και βάλτε τις στο φούρνο να ψήνονται, ενώ πλάθετε τα μπιφτέκια. Ένα από τα πιο σημαντικά τρικ της συνταγής είναι να μη βάλετε μπιφτέκια και πατάτες μαζί στον φούρνο, καθώς δε χρειάζονται τον ίδιο χρόνο προκειμένου να ψηθούν.

Διαβάστε επίσης: Μπαμπάτσικα μπιφτέκια: Το tip για να γίνουν extra ζουμερά

Επίσης, «καθίστε» τα μπιφτέκια πάνω από τις πατάτες, ώστε να μην «πανιάσουν» από την υγρασία κατά το ψήσιμο στον φούρνο.

Το Α και το Ω για το ιδανικό αποτέλεσμα στη συνταγή είναι φυσικά ο κιμάς. Επιλέξαμε δύο ειδών κιμά, μοσχαρίσιο και χοιρινό, για να δώσουμε πιο αφράτη γεύση. Σε ό,τι αφορά το μοσχάρι, ζητήστε από τον χασάπη σας ελιά, που έχει τόσο-όσο λίπος. Η λιπαρότητα στον κιμά είναι σημαντική για να πετύχει η συνταγή.

Το επόμενο βήμα και αναπόσπαστο συστατικό στο μπιφτέκι είναι το ψωμί. Αποφύγετε το ψωμί του τοστ ή την τριμμένη φρυγανιά και ακολουθήστε τον πατροπαράδοτο δρόμο. Βρεγμένο μπαγιάτικο ψωμί, στυμμένο καλά, και θα δείτε πόσο θα προσθέσει το υλικό αυτό στην υφή των μπιφτεκιών.

Αν στην περίπτωση του ψωμιού πρέπει να ακολουθήσετε την παράδοση, καλό είναι να αποφύγετε τη συμβουλή των… παλιών αναφορικά με το αβγό στη συνταγή.

Οι νοικοκυρές ορκίζονται πως είναι απαραίτητο, όμως το μόνο που θα πετύχετε είναι να σφίξει ο κιμάς και να χάσει την αφράτη του υφή. Tέλος, πριν βάλετε τα μπιφτέκια στο φούρνο κάντε μια λακκούβα στο κέντρο τους με το δάχτυλο. Με αυτόν τον τρόπο δε θα «σουρώσουν» και δε θα γίνουν μπάλα.

Υλικά

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ κιλό κιμάς χοιρινός
  • 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί βρεγμένο και καλά στυμμενο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αν θέλουμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πατάτες, ετοιμάζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 20 λεπτά, πριν προσθέσουμε τα μπιφτέκια
  2. Βάζουμε όλα τα υλικά του κιμά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε, χωρίς να παραζυμώσουμε τα υλικά μας
  3. Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια στο μέγεθος της παλάμης. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, βάζουμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες κάνοντας μια λακουβίτσα στο κέντρο τους
  4. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς

Back to top button