ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπισκοτογλυκό «αποκάλυψη»: Με κακάο, γκοφρέτα και μαύρη σοκολάτα σκέτο θαύμα

Advertisement

Αυτό το γλυκό ψυγείου είναι μία εναλλακτική πρόταση του τιραμισού με κάποιες προσθήκες που δημιουργούν ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για γλυκό ψυγείου με ροδάκινα και μπισκότα.

 

Υλικά

για την κρέμα

Advertisement

μασκαρπόνε – 400 g
ζάχαρη άχνη – 200 g
σαντιγί – 600 g
απόσταγμα βανίλιας – 5 ml
μπισκότα κακάο – 250 g
ρολά γκοφρέτες με κρέμα – 200 g
για το γλάσο

μαύρη σοκολάτα – 160 g
λάδι – 30 ml

Μυρωδάτο γλυκό ψυγείου: Δροσερή κρέμα μαστίχα-λεμόνι
Γλυκό ψυγείου με μαστίχα και λεμόνι, έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά και με πανεύκολα υλικά. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για φραουλένιο γλυκό ψυγείου.

Υλικά

Advertisement

Μερίδες: 6 – 8

1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα σε δάκρυα
130 γρ. ζάχαρη + επιπλέον για τη μαστίχα
1 κιλό γάλα
2 αυγά
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι μεσαίου μεγέθους
50 γρ. κορν φλάουρ

Διαδικασία

Advertisement

Χτυπάμε τη μαστίχα στο γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά (λίγο πριν βράσει) και τότε προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 6-8 μπολάκια.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 30 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε στο ψυγείο.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button