ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπισκοτογλυκό με ελάχιστες θερμίδες για τα παιδιά

Advertisement

Είσαι στο σπίτι και θες απεγνωσμένα γλυκό αλλά με ελάχιστες θερμίδες; Το συγκεκριμένο το βάζεις ψυγείο για 30 λεπτά και είναι πανέτοιμο!

Αν ψάχνεις μια συνταγή που θα ξετρελάνει τόσο εσένα όσο και τους φίλους σου αλλά και τα παιδιά σου στην βρήκαμε εμείς και μπορείς να την απολαύσεις χωρίς τύψεις. Παρακάτω θα βρεις τα υλικά και την εκτέλεσή της.

Για τη βάση

1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης (digestive)
λίγο γάλα αμυγδάλου

2-3 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο

Advertisement

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
120γρ. κορνφλάουρ
5 κουτ. σούπας φρουκτόζη ή 3 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας λικέρ αμαρέτο
75γρ. σοκολάτα

Για την επικάλυψη

1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα
3 κουτ. σούπας σταγόνες κουβερτούρα ή 25γρ. σοκολάτα με στέβια ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Βάζετε το γάλα αμυγδάλου σε κατσαρολάκι μαζί με τη φρουκτόζη πάνω σε μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται.
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το κορνφλάουρ με λίγο νερό. Ρίχνετε το μείγμα στο γάλα της κατσαρόλας και ξεκινάτε να ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Τραβάτε το κατσαρόλι από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το λικέρ, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως και την αφήνετε να κρυώσει. Αν αντί για ζάχαρη χρησιμοποιήσετε μέλι, να το προσθέσετε στο τέλος με τη σοκολάτα και το λικέρ, δεν είναι ανάγκη να βράσει το μέλι.
Για τη βάση του γλυκού
Ανακατεύετε το γάλα αμυγδάλου με το λικέρ. Βάζετε τα μπισκότα σε σακούλα, την κλείνετε και τα χτυπάτε ελαφρά με τον πλάστη να σπάσουν σε χοντρά κομμάτια. Στρώνετε με αυτά τη βάση του ταψιού σας. Τα ραντίζετε με το μείγμα γάλακτος και λικέρ.
Αδειάζετε το σοκολατένιο μαλεμπί από πάνω κι αφού κρυώσει λίγο απλώνετε από πάνω τα κοπανισμένα αμύγδαλα και τις σταγόνες κουβερτούρας ή την ξυσμένη σοκολάτα.
Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να πήξει.


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button