ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπισκοτογλυκό ψυγείου σαν αφρός με βελούδινη κρέμα και πραλίνα σοκολάτα

Συνταγή για αφράτο μπισκοτόγλυκο ψυγείου με μπισκότα πτι μπερ, σαντιγί, πραλίνα σοκολάτας και αφράτη κρέμα. Είναι το πιο γρήγορο, εύκολο και νόστιμο μπισκοτόγλυκο από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

 

Μπισκοτογλυκό ψυγείου σαν αφρός με βελούδινη κρέμα και πραλίνα σοκολάτα

Χορηγούμενο

 

Χορηγούμενο

 

Μπισκοτογλυκό ψυγείου σαν αφρός με βελούδινη κρέμα και πραλίνα σοκολάτα

 

Υλικά
Μπισκότα 450 γραμμάρια πτι μπερ (2 πακέτα)
Πραλίνα 200 γραμμάρια σοκολάτας
Καφές 250 γραμμάρια εσπρέσο
Για την κρέμα
Μόρφατ 1 κουτάκι
Τυρί Κρέμα 200 γραμμάρια
Ζαχαρη 150 γραμμάρια
Εκχυλισμα Βανίλιας 4-5 σταγόνες
Για το πασπαλισμα
Σοκολάτα Κατά βούληση νιφάδες
Εύκολο μπισκοτόγλυκο με κορν φλάουρ


Μπισκοτογλυκό ψυγείου σαν αφρός με βελούδινη κρέμα και πραλίνα σοκολάτα

 

Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι γλυκό αλλά δεν ξέρετε τί μπορείτε να φτιάξετε με λίγα υλικά; Μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το βελούδινο και αφράτο μπισκοτόγλυκο και σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο. Είναι πεντανόστιμο και πανεύκολο με όλη την τέχνη του Παναγιώτη Παπαδάκη.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου σαν αφρός με βελούδινη κρέμα και πραλίνα σοκολάτα

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μπισκοτόγλυκο με βελούδινη κρέμα:


10′ Χρόνος Εκτέλεσης

3-4 ώρες Χρόνος Αναμονής

6-8 Μερίδες


Εκτέλεση
Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το morfat creamy , το τυρί κρέμα, την ζάχαρη, την υγρή βανίλια και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να σχηματίσουν κορυφές. Βουτάμε τα μπισκότα πρώτα στον εσπρέσο και έπειτα τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ 25χ30 εκατοστών.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου σαν αφρός με βελούδινη κρέμα και πραλίνα σοκολάτα

Βάζουμε μια ποσότητα από την πραλίνα σοκολάτας στο κέντρο του κάθε μπισκότου και στην συνέχεια κλείνουμε από πάνω με τα υπόλοιπα μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε βουτήξει μέσα στον εσπρέσο. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα από την κρέμα και την στρώνουμε ομοιόμορφα.

Φραουλένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Μπισκοτόγλυκο-με-βελούδινη κρέμα-συνταγή-

Κάνουμε την δεύτερη στρώση με την ίδια ακριβώς διαδικασία και ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με νιφάδες κουβερτούρας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.
Το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο ψυγείου που θα το λατρέψετε!! Καλή σας επιτυχία!!

 

Δείτε το βίντεο εδώ:

 




Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button