ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπισκοτογλυκό της στιγμής με σοκολάτα και καραμέλα

Advertisement

Το μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και καραμέλα είναι ένα εύκολο και απολαυστικό γλυκό ψυγείου. Είναι οικονομικό, γίνεται εύκολα και το κυριότερο αρέσει σε όλους!

Αν λατρεύεις τα γλυκά που συνδυάζουν διαφορετικές υφές και πλούσιες γεύσεις, τότε αυτό το μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και καραμέλα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι! Με μια τραγανή βάση μπισκότου, μια απολαυστικά βελούδινη στρώση καραμέλας και μια γυαλιστερή σοκολατένια επικάλυψη, αυτό το γλυκό είναι πραγματικά ακαταμάχητο. Είναι πανεύκολο στην προετοιμασία, δεν χρειάζεται ψήσιμο και είναι η τέλεια επιλογή για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου ή να απολαύσεις μια γλυκιά στιγμή απόλαυσης στο σπίτι.

Μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και καραμέλα – Υλικά

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την καραμέλα:

Advertisement
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος

🔹 Για τη σοκολατένια επικάλυψη:

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.γ. βούτυρο

Χρόνος προετοιμασίας

  • Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά (χωρίς τον χρόνο ψύξης)
  • Χρόνος ψύξης: 2-3 ώρες

Εκτέλεση:

Προετοιμασία βάσης:

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε καλά και πιέζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι (20×20 εκ.) καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα:

  • Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σταδιακά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχουμε μια βελούδινη καραμέλα.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω στη βάση μπισκότου.

Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας:

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από τη σπασμένη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το βούτυρο για έξτρα γυαλάδα.
  • Απλώνουμε πάνω από την καραμέλα.

Ψύξη & σερβίρισμα:

Advertisement

  • Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ώστε να σφίξει.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Tips:
✔ Αν θέλεις ακόμα πιο έντονη γεύση, πρόσθεσε λίγο αλάτι στην καραμέλα.
✔ Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπισκότα σοκολάτας για ακόμα πιο πλούσια γεύση.
✔ Για πιο γρήγορη ψύξη, μπορείς να το βάλεις στην κατάψυξη για 30 λεπτά.


Advertisement

Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button