διαφήμιση

Κάθε σχέση με τους προστατευόμενους μάρτυρες «Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» φέρεται να αρνείται ότι έχει ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης που καταθέτει στην προανακριτική για τη Novartis

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρώην στέλεχος της Novartis ανέφερε στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής πως δεν είναι ένας από τους γνωστούς «κουκουλοφόρους» μάρτυρες και πως δεν έχει καταθέσει για την υπόθεση σε ελληνικές ή αλλοδαπές αρχές.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί, πάντως, στα μέλη της επιτροπής το γεγονός ότι ο κ. Δεστεμπασίδης αρνείται να απαντήσει σε άλλες κρίσιμες ερωτήσεις, όπως αν γνωρίζει για δωροδοκίες προς πολιτικούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο μάρτυρας αναφέρει ότι δεν προτίθεται να απαντήσει σε ερωτήσεις που δεν αφορούν το αυστηρό αντικείμενο της προανακριτικής, δηλαδή πιθανές ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι έχει καταθέσει στην εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς. Επίσης, ανέφερε ότι ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας της Novartis ωστόσο υποστήριξε ότι τα καθήκοντά του περιορίζονταν στην εισήγηση του ετήσιου ποσού διαφημιστικής δαπάνης. Φέρεται δε να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε σε ποια ΜΜΕ κατευθύνονταν τα χρήματα καθώς και ότι δεν γνωρίζει το παραμικρό για σχέσεις της εταιρείας με αξιωματούχους.

Β.Κεγκέρογλου: Σας κάλεσε ποτέ η κ. Τουλουπάκη να καταθέσετε γι αυτή την υπόθεση;
Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν με κάλεσε.
Β.Κεγκέρογλου: Στην έκθεση του FBI αναφέρεται το όνομά σας και λέει οτι εσείς μαζί με τον Φρουζή συμμετείχατε στα πρωταρχικά σχέδια δράσης και τον προϋπολογισμό της Novartis.
Φ.Δεστεμπασίδης: Από μένα ζητούνταν να δώσω ένα νούμερο για το συνολικό ποσό του προϋπολογισμού της εταιρείας για τα ΜΜΕ. Τίποτε άλλο δεν ήξερα. Ούτε για ποια ΜΜΕ ούτε για ποια πρόσωπα. Ούτε για ΜΜΕ γνώριζα ούτε για ρόλο αξιωματούχων. Ό,τι είχε να κάνει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ή το επίσημο κράτος ανήκε στις αρμοδιότητες του Φρουζή. Εγώ δεν γνωρίζω τίποτε.
Β.Κεγκέρογλου: Γνωρίζετε τον κ. Μανιαδάκη; Έχει πει ότι σας συνάντησε σε προθάλαμο δικαστηρίου.
Φ.Δεστεμπασίδης: Ο κ. Μανιαδάκης ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και κατέθεσε εναντίον πολιτικών προσώπων. Σήμερα είναι κατηγορούμενος και στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με εκείνους που κατηγόρησε. Ουδέποτε τον συνάντησα τον συνάντησα ούτε στη ΓΑΔΑ ούτε στην Εισαγγελία Διαφθοράς.
Β.Κεγκέρογλου: Ξαναρωτώ, το γεγονός οτι η κ. Τουλουπάκη δεν σας κάλεσε ποτέ δεν σας κάνει καμία εντύπωση;
Φ.Δεστεμπασίδης: Όχι καμία. Δεν έχει καλέσει τόσους και τόσους. Εμένα θα καλούσε;

Επιπροσθέτως ο μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει εάν γνωρίζει τον δικηγόρο Παύλο Σαράκη. Σε μια σειρά κρίσιμων ερωτήσεων επαναλαμβάνει πως δεν απαντά υποστηρίζοντας ότι οι ερωτήσεις δεν έχουν σχέση με την υπόθεση

Β.Κεγκέρογλου: Τον δικηγόρο κ. Σαράκη τον γνωρίζετε;
Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ. Είναι άσχετο με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.
Β.Κεγκέρογλου: Εσείς πώς το γνωρίζετε οτι είναι άσχετο με την υπόθεση; Ξέρετε λεπτομέρειες της υπόθεσης;
Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ.
Β.Κεγκέρογλου: Προτείνατε στον Βουλκίδη να γίνεται και οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες;
Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ
Β.Κεγκέρογλου: Προτείνατε στον Εμμανουήλ Βουλκίδη να συστήσετε από κοινού εταιρεία και του προτείνατε μάλιστα και συγκεκριμένο όνομα για Γενικό Διευθυντή;
Φ.Δεστεμπασίδης: Δεν απαντώ.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα