Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης κατακεραυνώνει τους ιταλικούς οίκους μόδας και δηλώνει πως δεν θα ξαναφορέσει έργα τους μέχρι να προσλάβουν και μαύρους σχεδιαστές

«Ξυπνήστε» είναι το μήνυμα του σκηνοθέτη Σπάικ Λι προς τους ιταλικούς οίκους μόδας Gucci και Prada, που πρόσφατα έχουν κατηγορηθεί δημοσίως για περιστατικά ρατσισμού.

Με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Instagram, ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης με την ταινία του «Παρείσφρηση» δηλώνει πως δεν θα ξαναφορέσει ποτέ ρούχα τους εάν δεν προσλάβουν και μαύρους σχεδιαστές στα επιτελεία τους.

«Είναι ξεκάθαρο στον κόσμο ότι οι τύποι δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει ρατσισμός, ΞΥΠΝΗΣΤΕ!», έγραψε στην ίδια ανάρτηση.

Το μποϊκοτάζ που ανακοίνωσε ο Σπάικ Λι, ένας από τους δημοφιλέστερους αμερικανούς σκηνοθέτες, στην μέση της σεζόν, με αρκετές απονομές βραβείων στις οποίες ο ίδιος και η ταινία του είναι υποψήφιοι, θεωρείται πλήγμα προς τους δύο οίκους.

Ο σάλος προκλήθηκε όταν η Gucci κυκλοφόρησε ένα μαύρο πουλόβερ με μακρύ λαιμό το οποίο στολίζει ένα μεγάλο στόμα με κόκκινα χείλη, κάτι που θεωρήθηκε ρατσιστικό και οδήγησε σε απολογία και την άμεση απόσυρσή του από την αγορά.

«Η Gucci ζητά συγνώμη για την ενόχληση που προκάλεσε» με αυτό το πουλόβερ. «Επιβεβαιώνουμε ότι το προϊόν αποσύρθηκε αμέσως από όλα τα καταστήματά μας και από τον ιστότοπό μας», έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter η εταιρία.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα