ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπριάμ στον φούρνο: Το απόλυτο λαδερό που ετοιμάζεται στο πι και φι

Advertisement

Αν θέλετε ένα γρήγορο, υγιεινό και απολαυστικό γεύμα, το μπριάμ είναι η τέλεια επιλογή. Μια συνταγή που απαιτεί ελάχιστη προετοιμασία, αφού απλώς κόβετε τα λαχανικά, τα ανακατεύετε και τα ψήνετε στον φούρνο. Ιδανικό και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή, είναι πλούσιο σε γεύση και αρώματα.

Μπριάμ στον φούρνο: Το απόλυτο λαδερό που ετοιμάζεται στο πι και φι

Υλικά

  • 4 μέτριες μελιτζάνες
  • 4 κολοκύθια
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μπριάμ στον φούρνο: Το απόλυτο λαδερό που ετοιμάζεται στο πι και φι

Advertisement

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις.
  2. Κόβετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε έξι κομμάτια, τα κολοκύθια σε μεγάλα κομμάτια και τις ντομάτες στα τέσσερα.
  3. Σε ένα βαθύ ταψί, τοποθετείτε όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύετε καλά.
  4. Αλέθετε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνετε το φαγητό. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά.
  5. Ρίχνετε το νερό και ανακατεύετε καλά.
  6. Ψήνετε για 40-45 λεπτά. Την πρώτη μισή ώρα σκεπάζετε το ταψί, ενώ στη συνέχεια το αφήνετε ξεσκέπαστο για να ροδίσουν τα λαχανικά.
  7. Σερβίρεται ζεστό, χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Ένα πιάτο που μυρίζει καλοκαίρι και παράδοση, έτοιμο με ελάχιστο κόπο αλλά με μέγιστη γεύση.

Ελένη Λαμπράκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε Επικοινωνία & ΜΜΕ στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και κατέχει master στις Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο από το 2010, ενώ παρουσιάζει μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές και αφιερώματα από το 2013 μέχρι και σήμερα.
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button