COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπροκομόλε: Το υγιεινό άλειμμα που συνδυάζει μπρόκολο και γκουακαμόλε

Μια απλή και εύκολη συνταγή για κρεμώδες άλειμμα που συνδυάζει μπρόκολο, αβοκάντο, ψιλοκομμένα λαχανικά και αρωματικά, πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Σερβίρετέ το σαν συνοδευτικό ή ορεκτικό μαζί με κράκερς, κριτσίνια, νάτσος ή σπιτικά τσιπς τορτίγιας.

Υλικά για τη Συνταγή

500 γραμμάρια φρέσκο μπρόκολο

Αλάτι

1 ντομάτα ώριμη

½ ξερό κρεμμύδι (ή μίγμα από ξερό και φρέσκο κρεμμυδάκι)

1 ώριμο αβοκάντο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα ταμπάσκο

30 ml ελαιόλαδο

10-12 φυλλαράκια φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένα

 

 

Εκτέλεση

1.Αρχικά κόψτε το μπρόκολο σε φουντίτσες ίδιου μεγέθους και πλύντε τις πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

2.Βάλτε στη φωτιά μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις έρθει σε βρασμό, ρίξτε τα κομμάτια του μπρόκολου. Βράστε τα για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.

3.Πλύντε την ντομάτα, ξεφλουδίστε την και αφαιρέστε τους σπόρους. Ψιλοκόψτε την σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόψτε επίσης το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι, αν χρησιμοποιήσετε, φροντίζοντας να είναι σε πολύ μικρά κομμάτια.

4.Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε το βρασμένο μπρόκολο, τη σάρκα του αβοκάντο, την ψιλοκομμένη ντομάτα και το κρεμμύδι και πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι, με το ειδικό εργαλείο πρες πουρέ ή με έναν επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι).

5.Προσθέστε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον χυμό από ½ λάιμ και τη σάλτσα ταμπάσκο. Το άλλο μισό λάιμ θα το χρειαστείτε για το σερβίρισμα.

6.Τέλος, βάλτε το ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα φύλλα κόλιανδρου, προσαρμόστε το αλάτι και ανακατέψτε πολύ καλά.

7.Σερβίρετε το ντιπ με φέτες λάιμ και μερικά νάτσος, κράκερς, τσιπς τορτίγιας ή ότι άλλο επιθυμείτε.

Back to top button