Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 05:03
Αρχική ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ 'Μυτιληναίος': Δυναμ...

‘Μυτιληναίος’: Δυναμική επέκταση του Ομίλου και σε έργα Βιώσιμης Ανάπτυξης!

Σε πείσμα των καιρών και του κλίματος παγκόσμιας ύφεσης, που δημιουργείται λόγω κορωνοϊού, ένας καθαρά Ελληνικός Όμιλος, που έχει εξελιχθεί σε πολυεθνική εταιρεία, δηλαδή ο Όμιλος ‘Μυτιληναίος Α.Ε’ επεκτείνεται τώρα δυναμικά και σε έναν άλλο τομέα, που αφορά στα έργα Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η κίνηση αυτή έχει κομβική σημασία και επιτυγχάνεται, λειτουργικά και οργανωτικά, με τον μετασχηματισμό του Τομέα Έργων EPC – ΜΕΤΚΑ σε έναν νέο, σύγχρονο και καινοτόμο Business Unit, το Sustainable Engeenering Solutions.

Κατά τον τρόπον αυτό, πέραν της κατασκευής θερμικών σταθμών και επιλεγμένων μεγάλων κατασκευαστικών έργων, που παραδοσιακά εκτελεί ο συγκεκριμένος Τομέας του Ομίλου ‘Μυτιληναίος ΑΕ’, η δραστηριότητά του επεκτείνεται τώρα και σε έργα άλλης μορφής, που ανταποκρίνονται στην διεθνή ζήτηση και απαιτούν ειδική τεχνογνωσία και εξαιρετικά ειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις.

-διαφ.-

Μεταξύ των έργων αυτών, αναφέρονται ενδεικτικά:

• Η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων
• Υβριδικά και off – grid ενεργειακά έργα
• Έργα ενεργειακής αναβάθμισης
• Εκτέλεση καινοτόμων first – of – kind ενεργειακών έργων (π.χ έργα υδργόνου κλπ.).

Αντιλαμβανόμενη τις διεθνείς τάσεις, η ‘Μυτιληναίος Α.Ε’ προσαρμόζει τη μοναδική της τεχνογνωσία στις Λύσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης και παράλληλα σχεδιάζει:

-διαφ.-

α) Να συνεχίσει να αξιοποιεί το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα στην κατασκευή θερμικών μονάδων και να αναπτυχθεί περαιτέρω στο χώρο του Transmission & Distribution (T&D) και
β) Να αναπτυχθεί πολύ στοχευμένα στο χώρο των υποδομών, μέσω έργων ΣΔΙΤ και έργων, που απαιτούν υψηλή τεχνογνωσία, εν όψει και των μεγάλων έργων που έχουν προαναγγελθεί στη χώρα μας, στο πλαίσιο επανεκκίνησης της οικονομίας στην post Covid – 19 εποχή.

Ο Όμιλος, για την καλύτερη υποστήριξη του νέου Στρατηγικού του Σχεδιασμού, προχωρεί επιπλέον σε αλλαγές στην οργανωτική δομή του, με έμφαση σε τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά:

• ευέλικτο και αποτελεσματικό σχήμα,
• έμφαση στην βελτιστοποίηση του κόστους εκτέλεσης έργων,
• διάκριση αρμοδιοτήτων και παρακολούθηση απόδοσης (performance management),
• μεγιστοποίηση συνεργειών με τους υπόλοιπους Τομείς Επιχειρηματικής Δραστηριότητας (Μεταλλουργίας – Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου – Ανάπτυξης Ανανεώσιμων και Αποθηκευτικών Έργων Ενέργειας) και βέβαια με τις υπόλοιπες Γενικές Διευθύνσεις Υποστήριξης (Legal, Treasury, HR, Finance, Communication και M & A).

Όπως είναι γνωστό, η MYTILINEOS, δραστηριοποιείται στις τοπικές και διεθνείς αγορές, με ευρηματικότητα, αποτελεσματικότητα και σεβασμό για το περιβάλλον και την κοινωνία. Με τη συμβολή του νέου Τομέα Επιχειρηματικής Δραστηριότητας Sustainable Engineering Solutions, επιδιώκει να συνεχίσει να δημιουργεί αξία για τους μετόχους, τους εργαζόμενους, αλλά και για το σύνολο της Ελληνικής Οικονομίας.

.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων