COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Για να μην είναι «στούκας»: 6 μυστικά στον κιμά για αφράτα κεφτεδάκια

Η αγαπημένη Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει




Κεφτεδάκια: Ένα υπέροχο και άκρως μαμαδίστικο φαγητό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους μόνο, όμως, όταν βγαίνει… πετυχημένο! Έχεις κάνει προσπάθεια να το φτιάξεις και τα κεφτεδάκια σου βγαίνουν σφιχτά σαν στούκας; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ξέρει τι κάνεις λάθος!

Η αγαπημένη μας μαγείρισσα μοιράζεται παρακάτω μαζί μας τα 6 μυστικά για να τα κάνεις τέλεια αλλά και μια εύκολη συνταγή για να κάνεις μια ακόμα προσπάθεια…

Χορηγούμενο

Για να μην είναι «στούκας»: 6 μυστικά στον κιμά για αφράτα κεφτεδάκια

 

Τα μυστικά που πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις τα κεφτεδάκια σου αφράτα

Το μίγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά όπως ξύδι, τριμμένο κρεμμύδι και τριμμένη ντομάτα, μαλακώνουν τις ίνες του κιμά και έτσι έχουμε πολύ αφράτο αποτέλεσμα.
Το αρωμάτισμα του κιμά με μίγμα βοτάνων και μπόλικο φρέσκο και ξερό δυόσμο έχει σαν αποτέλεσμα να θέλεις να φας και… το τηγάνι. Βότανα που μπορούμε να προσθέτουμε στο μίγμα, είναι ρίγανη, βασιλικός και θρούμπι.

Χορηγούμενο

Για να μην είναι «στούκας»: 6 μυστικά στον κιμά για αφράτα κεφτεδάκια

Ψωμί μπαγιάτικο και αν είναι δυνατόν προζυμένιο, δίνει τέλεια γεύση στα κεφτεδάκια και τα κάνει πολύ αφράτα, μιας και το ψωμί ρουφάει όλα τα υγρά του μίγματος και το αφρατεύει πολύ. Αποφύγετε το ψωμί με μαλακή ψίχα και λαστιχωτή υφή, γιατί θα γίνουν λαστιχωτά και σφιχτά τα κεφτεδάκια.
Γιατί θα γίνουν πολύ αφράτα και το ξύδι θα σπάσει τις ίνες του κιμά. Θυμηθείτε όσοι έχετε φτιάξε την συνταγή μου «Αφράτα μπιφτέκια» τι εγκώμια μου γράψατε στα μηνύματα που μου στείλατε!

Για να μην είναι «στούκας»: 6 μυστικά στον κιμά για αφράτα κεφτεδάκια

Ξεκούραση του μείγματος του κιμά για κεφτέδες το λιγότερο 30 λεπτά, σκεπασμένο στο ψυγείο, έχει σαν αποτέλεσμα τέλεια γεύση, μιας και αναδεικνύονται οι γεύσεις των υλικών. Επίσης, η κρύα ζύμη του κιμά, πλάθεται πολύ εύκολα, χωρίς να κολλάει στα χέρια.

Χορηγούμενο

Για να μην είναι «στούκας»: 6 μυστικά στον κιμά για αφράτα κεφτεδάκια

Να βουτάτε τα χέρια σας σε λίγο ούζο αραιωμένο με νερό, κάθε φορά που κολλάει ο κιμάς στα χέρια σας. Δεν θα πιστεύετε τα αρώματα που βγαίνουν στο τηγάνισμα των κεφτέδων, καθώς και τη νοστιμιά τους.


Χορηγούμενο



Back to top button