ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Να παραιτηθεί η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά το μακελειό στα γηροκομεία, λόγω κορωνοϊού!

Του Σπύρου Καπετανάκου

Μπορεί κάποια κανάλια να επιλέγουν να μεταδίδουν τη σχετική είδηση τελευταία ή προτελευταία στα δελτία τους. Η πραγματικότητα, όμως, είναι μια και δεδομένη και είναι εξαιρετικά σκληρή για τους αρμοδίους αξιωματούχους της κυβέρνησης. Ναί, η αρμοδία υφυπουργός για τα γηροκομεία και τις κοινωνικές δομές Δόμνα Μιχαηλίδου βγήκε πριν από τρείς – τέσσερις μέρες και ανακοίνωσε μέτρα πρόληψης και προστασίας, αλλά όλα αυτά πάρα πολύ αργά, με εξαιρετική καθυστέρηση και αφού, σε ένα μόνο από τα γηροκομεία της χώρας είχαν προκύψει 15 θάνατοι από κορωνοϊό.

Να το γράψουμε απλά και ξεκάθαρα: Αν είχε την στοιχειώδη ευθιξία η υφυπουργός κα Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά από αυτές τις δραματικές εξελίξεις, θα έπρεπε να είχε αμέσως παραιτηθεί!

Και ας μην σπεύσουν κάποιοι να σηκώσουν αδιάφορα τους ώμους, υποστηρίζοντας την βαθύτατα φασιστική άποψη ότι «γεροντάκια ήταν και θα έφευγαν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε έτσι είτε αλλιώς!»

Όσοι εκφράζουν τέτοιες απόψεις, ας παριστάνουν τους προοδευτικούς και τους φιλελεύθερους, έχουν μέσα τους βαθιά ριζωμένες τις αντιλήψεις της ευγονικής θεωρίας του Μεσοπολέμου, την οποία υπηρέτησαν, με πίστη και φανατισμό, τα ναζιστικά και φασιστικά καθεστώτα και μια σειρά από επιστήμονες, που δούλεψαν για τα καθεστώτα αυτά.

Από πού κι ως πού ήταν ‘φυσικό’ και ‘αναμενόμενο’ αυτό το μακελειό στα γηροκομεία; Οι γέροντες και οι γερόντισσες που εφιλοξενούντο εκεί είχαν τεθεί (δικαίως) σε αυστηρή καραντίνα από τον περασμένο Μάρτιο και τους είχε απαγορευθεί κάθε επίσκεψη από συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα. Αυτό, που παρέλειψε όμως να πράξει το αρμόδιο Υπουργείο -και εν προκειμένω η κα Δόμνα Μιχαηλίδου- ήταν να υποχρεώσει το εργαζόμενο προσωπικό στα νοσοκομεία (πάσης φύσεως) να κάνει υποχρεωτικά από βδομάδα σε βδομάδα το τεστ για τον κορωνοϊό, ώστε να προφυλαχθούν οι ηλικιωμένοι από τον μοναδικό κίνδυνο μετάδοσης, που ίσχυε γι αυτούς.

Ιδού, λοιπόν, το αποτέλεσμα: Οι εργαζόμενοι στα γηροκομεία πήγαν τις διακοπές τους και όταν γύρισαν πίσω, επειδή κανένας δεν τους υποχρέωσε να μπούν αμέσως σε καραντίνα και να κάνουν το απαραίτητο τεστ, μόλυναν τους ηλικιωμένους με κορωνοϊό και τους έστειλαν στον άλλο κόσμο! Μόνο στο γηροκομείο του Ασβεστοχωρίου έχουν καταγραφεί ήδη 15 θάνατοι, ενώ αρκετοί άλλοι συνέβησαν στο γηροκομείο του Ευόσμου, αλλά και σε άλλα γηροκομεία και κοινωνικές δομές της Ελλάδος.

Αφού, λοιπόν, έγινε το Μακελειό, αποφάσισε η κα Μιχαηλίδου να κινηθεί και να βγεί και να ανακοινώσει μέτρα.

Ποιός θα αναλάβει τις ευθύνες του για τους άδικους θανάτους όλων αυτών των ανθρώπων;

Στο κάτω – κάτω ολόκληρος ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός βασίζεται στην υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής, χωρίς αστερίσκους, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς υποσημειώσεις, που έχουν σχέση με την ηλικία των ανθρώπων.

Άλλωστε, μια από τις βασικές επιδιώξεις των Ευρωπαϊκών Κοινωνιών, μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και την θεσμική συγκρότηση της λεγόμενης ‘Ευρωπαϊκής Οικογένειας’, ήταν και είναι πως θα αυξηθεί και όχι πως θα μειωθεί το προσδόκιμον επιβίωσης των ανθρώπων!

Κατόπιν όλων αυτών περιμένουμε τι θα πράξει η Δικαιοσύνη αυτεπαγγέλτως για να καταλογίσει ποινικές και αστικές ευθύνες και τι θα πράξει ο Πρωθυπουργός για να καταλογίσει με την σειρά του τις πολιτικές ευθύνες εκεί που, σαφώς, φαίνεται ότι υπάρχουν…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button