COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Narcos στα Βίλια: Χασισοφυτεία με 2.000 δενδρύλλια, «φυλάκιο», όπλα, ασυρμάτους και κάμερες! (Φωτο και βίντεο)


Βίντεο-ντοκουμέντο από drone έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της Αστυνομίας, απεικονίζοντας τη μεγάλη χασισοφυτεία των 2.000 δενδρυλλίων που εντοπίστηκε σε δασική έκταση στα Βίλια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κύκλωμα διέθετε -δίπλα από τις καλλιέργειες- αυτοσχέδιο κατάλυμα («φυλάκιο»), βαρύ οπλισμό, κάμερα νυχτερινής λήψης, συσκευή παρεμβολής σήματος, ασυρμάτους για ενδοεπικοινωνία αλλά και μεγάλες δεξαμενές ποτίσματος.

Οι αστυνομικοί είχαν την πληροφορία ότι η φυτεία φυλάσσεται από οπλισμένους άντρες. Γι΄ αυτό στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά. Στο «φυλάκιο» οι αστυνομικοί εντόπισαν τρία άτομα (που ενδεχομένως ήταν οι φροντιστές των δενδρυλλίων), ενώ στο σημείο υπήρχε ένα υποπολυβόλο Scorpion έτοιμο προς χρήση.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε Αλβανοί (ανάμεσά τους δύο διευθυντικά στελέχη του κυκλώματος) και μία Γεωργιανή (σύντροφος ενός εκ των «διευθυντών»), σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε δικαστική απόφαση για πλαστογραφία. Στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε όπλο Beretta, με σφαίρες στο γεμιστήρα του.

Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι η εγκληματική οργάνωση είχε αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί από υπάλληλο εταιρίας που το χρησιμοποιούσε με leasing. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύκλωμα το έκλεψε και στη συνέχεια άλλαξε τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Άμεσης Επέμβασης, Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δίωξης Ναρκωτικών του Αερολιμένα Θεσσαλονίκης της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων αλλά και αστυνομικών του Τμήματος Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Νομού Αττικής, κατά την οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν έξι μέλη της εγκληματικής συμμορίας.

Πρόκειται για πέντε (5) αλλοδαπούς άντρες και μία (1) αλλοδαπή γυναίκα, ηλικίας 24 έως 45 ετών, μεταξύ των οποίων και δύο διευθυντικά στελέχη της οργάνωσης 45 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και 45χρονου συνεργού τους τα στοιχεία του οποίου έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και παράβασης του Νόμου περί όπλων.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο της προαναφερόμενης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε υπαίθριους χώρους και συγκεκριμένα σε δασική περιοχή του Νομού Αττικής όπου καλλιεργούνταν τα δενδρύλλια κάνναβης, σε αυτοσχέδιο κατάλυμα που βρέθηκε στο σημείο και σε οικίες που χρησιμοποιούσαν μέλη του κυκλώματος, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

(2.101) δενδρύλλια κάνναβης ύψους 50 εκατοστών έως 1,10 μέτρων τα οποία εκριζώθηκαν,
Υποπολυβόλο όπλο με γεμιστήρα, έτοιμο για χρήση,
(2) πιστόλια, ένα εκ των οποίων με φυσίγγιο στη θαλάμη,
Φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
Σιγαστήρας πιστολιού,
Ζευγάρι χειροπέδες,
Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
Μίνι φορητός υπολογιστής-σημειωματάριο ( tablet ),
(9) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις,
Φορητό σύστημα ενδοεπικοινωνίας και δύο ασύρματοι πομποδέκτες,
Κάμερα νυχτερινής λήψης,
Συσκευή παρεμβολής σήματος,
Πλήθος γεωργικών εργαλείων, κενών γλαστρών, συσκευασιών φυτοχώματος, λιπάσματος και εξαρτημάτων που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων,
Χρηματικό ποσό (2.700) ευρώ σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών,
Κλειδιά τα οποία αντιστοιχούν σε όχημα που χρησιμοποιούσαν για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή τον Φεβρουάριο του 2022, ενώ σημειώνεται ότι τοποθέτησαν σ’ αυτό πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας και
(4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν τόσο για τη μεταφορά των ναρκωτικών ποσοτήτων όσο και για τη διευκόλυνση των μετακινήσεών τους.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος της συλληφθείσας εκκρεμεί απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (1) έτους και (6) μηνών, για πλαστογραφία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Back to top button