COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΝΔ: Εκστρατεία fake news από το Μαξίμου μπροστά στον πανικό της βαριάς ήττας

Στη ΝΔ θα επιθυμούσαν η συζήτηση την επόμενη ημέρα της διακαναλικής συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη να εστιάζεται στις δεσμεύσεις του για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, την αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και την ενίσχυση της ελληνικής αστυνομίας με προσλήψεις και υλικοτεχνική υποδομή και όχι στα fake news για την επταήμερη εργασία.
Ωστόσο, πριν τα στελέχη του κόμματος μπουν σε αυτή τη συζήτηση θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουν «μια εκστρατεία fake news λίγο πριν τις κάλπες με εμπνευστές τα υπόγεια του Μαξίμου και εκτελεστές τα φερέφωνά του», όπως χαρακτηρίζει η ΝΔ τις κατηγορίες της κυβέρνησης για αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μετατροπή του 5νθημέρου εργασίας σε 7ήμερο.
Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορεί για διάφορες σαχλαμάρες
Είναι γεγονός ότι η τακτική αυτή του Μεγάρου Μαξίμου και των υπουργών που έσπευσαν να διαδώσουν την κεντρική γραμμή δεν ξάφνιασε κανέναν στην Πειραιώς. Πρωτίστως τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που στη χθεσινή συνέντευξη σε ανύποπτη στιγμή ανέφερε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να με κατηγορεί ότι εγώ είμαι κατά του οκταώρου και διάφορες άλλες σαχλαμάρες», περιγράφοντας την τακτική που ακολουθεί το κυβερνών κόμμα στην προσπάθεια του να «περιγράφει μια ΝΔ που απλά δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο στην μονταζιέρα του Μαξίμου και τον φαντασιακό κόσμο του κ. Τσίπρα», όπως είχε αναφέρει και την Τετάρτη κατά την ομιλία του στη Βουλή.
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Στην ουσία της υπόθεσης ο κ. Μητσοτάκης, κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου, η ακριβής φράση που χρησιμοποίησε είναι «όταν μία επιχείρηση συμφωνεί με τους εργαζόμενους μέσω επιχειρησιακής σύμβασης για να πάει από πενθήμερο σε επταήμερο». Όπως σημειώνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι προφανές πως «εννοεί ότι η επιχείρηση πάει από πενθήμερο σε επταήμερο λειτουργίας. Διαφορετικά θα έλεγε «όταν οι εργαζόμενοι συμφωνούν με την επιχείρηση να πάνε από πενθήμερο σε επταημέρο».
Η επιχειρησιακή σύμβαση που είχε εγκριθεί από την Αχτσιόγλου
Άλλωστε η αναφορά του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν τυχαία. Είχε συγκεκριμένο παράδειγμα στο μυαλό του και αυτό είναι η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας της εταιρείας Παπαστράτος. Συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σημείωναν ότι «έχει εγκριθεί από την ίδια την υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου, η οποία πολύ καλά έκανε». Αυτό διότι πρόκειται για μια σύμβαση που προβλέπει την επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος και όχι βέβαια την επταήμερη εργασία των υπαλλήλων της. Προβλέπει λιγότερες ώρες εργασίας και περισσότερες μέρες ανάπαυσης για τους εργαζόμενους χωρίς να μειώνονται οι μισθοί. Συγκεκριμένα βασίζεται σε ένα σύστημα κυλιόμενων βαρδιών, με 4 μέρες 8ωρης εργασίας ακολουθούμενο από 2 ημέρες ανάπαυσης (ρεπό). Αυτό το μοντέλο εξασφαλίζει σε κάθε εργαζόμενο επιπλέον 18 ημέρες άδειας το χρόνο. Μέσα από το νέο μοντέλο η Παπαστράτος μειώνει τον μέσο χρόνο εργασίας σε 37,3 ώρες την εβδομάδα (αντί για 40), διατηρώντας παράλληλα το ίδιο επίπεδο μισθών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στην Ελλάδα μισθούς χαμηλότερους και από το επίδομα ανεργίας
«Το Μαξίμου, καταγγέλλει τον κ. Μητσοτάκη που επαίνεσε μια επιχείρηση και τους εργαζομένους της γιατί συμφώνησαν τη μείωση του χρόνου εργασίας στο 37ωρο αντί 40ώρου, δηλαδή τη συνολική μείωση του χρόνου εργασίας κατά περίπου 7%. Επίσης, όταν στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για τα εργασιακά, λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Γιατί είναι αυτοί που κατέστησαν τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης κυρίαρχες στην Ελλάδα. Που έφεραν στην Ελλάδα μισθούς χαμηλότερους και από το επίδομα ανεργίας καθώς 1 στους 3 εργαζόμενους αμείβεται με 322 ευρώ και που έκαναν τη χώρα μας αρνητική πρωταθλήτρια Ευρώπης στις μειώσεις των μισθών», τόνιζαν στελέχη της ΝΔ, κάνοντας λόγο για «εκστρατεία fake news και σκόπιμη διαστρέβλωση των όσων λέει ο κ. Μητσοτάκης, μπροστά στον πανικό της βαριάς ήττας που έρχεται στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου».

Back to top button