COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

Χωρίς κατηγορία

Νέα αισχρή και θρασύτατη επίθεση από τον Τσελίκ: Κατηγορεί την Ελλάδα ότι συνεχίζει να πνίγει μετανάστες και ότι παραβιάζει όλες τις Διεθνείς Συμφωνίες!

Στο ίδιο προκλητικό μήκος κύματος συνεχίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, να κατηγορεί την Ελλάδα, με τη χώρα μας να βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο της Άγκυρας με ψέματα και συκοφαντίες.

Ο Ομέρ Τσελίκ σε προεκλογική ομιλία του κυβερνώντος κόμματος επέμεινε αναίσχυντα ότι η Ελλάδα «συνεχίζει και φέτος την πρακτική της να αφήνει ανθρώπους να πεθαίνουν», αναφερόμενος στους παράνομους μετανάστες που βάζει η τουρκική πλευρά σε βάρκες ακόμη και με μποφόρ και τους στέλνει να πνιγούν.

Κατηγόρησε χωρίς καμία ντροπή την Ελλάδα, λέγοντας: «Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε τάφο για τους ανθρώπους που θέλουν να σωθούν. Συνεχίζεται η ίδια προσέγγιση από την Ελλάδα στο προσφυγικό και τη νέα χρονιά. Συνεχίζουν τις πρακτικές τους που αφήνουν τους ανθρώπους να πεθαίνουν στη Μεσόγειο. Η Μεσόγειος μετατρέπεται σε τάφο για ανθρώπους που δραπετεύουν από το θάνατο. Είναι μια προσέγγιση που παραβιάζει όλους τους διεθνείς νόμους».

Μάλιστα προειδοποίησε και την Ευρωπαϊκή Ένωση πως θα πρέπει να αναλάβει τις… ευθύνες της!

Τι ανέφερε για τις τουρκικές εκλογές

«Θέλουμε να γίνουν οι εκλογές στις 18 Ιουνίου», απάντησε ο Ομέρ Τσελίκ, όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών. «Όμως επειδή αυτή η ημερομηνία συμπίπτει με την περίοδο των θερινών διακοπών, όταν ο κόσμος ταξιδεύει, σκεφτόμαστε να μεταφέρουμε λίγο νωρίτερα την ημερομηνία», πρόσθεσε.

Τα εγκώμια για το καθεστώς Ερντογάν

«Τώρα, η Τουρκία το έχει δει αυτό στο παρελθόν, τι συνέβαινε στο παρελθόν. Στο παρελθόν, υπήρξαν αυτοί που τοποθέτησαν το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας πάνω από την εκλεγμένη κυβέρνηση, πάνω από το κοινοβούλιο, πάνω από την εκλεγμένη κυβέρνηση και που τοποθέτησαν την Εθνική Ασφάλεια θεσμός ως μηχανισμός κηδεμονίας και τον τοποθέτησε ως δομή πάνω από την κυβέρνηση. Μιλάω για την προεδρία, τις εποχές της κηδεμονίας. Η Τουρκία βίωσε περιόδους που επέτρεψαν στην εκλεγμένη κυβέρνηση να λειτουργήσει ως μια δομή που στείρωνε και περιόριζε την ικανότητά της να διαχειριστεί ενώ κυβερνούσε στο όνομα της εθνικής βούλησης με οποιονδήποτε τρόπο. Δίδασκαν μια πολιτικοποίηση πάνω από το σύνταγμα λέγοντας ότι σύμφωνα με το έγγραφο πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας λέγεται ότι μόνο αυτοί διαβάζουν και ερμηνεύουν το σύνταγμα. Αν τα δεις όλα αυτά, έχει φανεί πολλές φορές στο παρελθόν πώς εκείνη η περίοδος κηδεμονίας έφερε την Τουρκία σε μεγάλα δημοκρατικά προβλήματα, τι είδους συνέπειες είχε, που κατέστρεψαν τον κοινωνικό μας ιστό όσον αφορά τις σχέσεις κράτους-έθνους, έβλαψαν το δικό μας και διέλυσε την ενότητα και την ακεραιότητά μας.

Η χώρα είδε το πικρό κόστος της εμφάνισης ομαδοποιήσεων σε όλα τα μέρη της κρατικής ζωής ως τομέα κηδεμονίας του έθνους επί των ανθρώπων που εκλέγονται από το έθνος, αποκομμένοι από το έθνος, μέσα από τα χτυπήματα και τις περιόδους κηδεμονίας. Είδε πώς χωρίστηκε ο πυρήνας του κράτους και είδε τι κόστισαν οι μάχες εντός του κράτους στη ζωή του έθνους και το μέλλον της χώρας. Τώρα αυτό το μοντέλο έχει μια διαφορά. Βλέπουμε ότι το μοντέλο που περιορίζει τη διοίκηση του έθνους με τις οδηγίες που δίνει το έθνος αναδύεται με διαφορετικό τρόπο. Αυτό λοιπόν είναι ένα μοντέλο πολιτικού πολιτικού γραφείου. Τίποτα δημοκρατικό δεν βγαίνει από αυτό…».

Back to top button