Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 02:42
TOP ΝΕΑ Νέα ακραία επίθεση από το...

Νέα ακραία επίθεση από τον Ακάρ: «Η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις Συνθήκες! Κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας!…»

Νέες ακραίες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

- διαφ. -

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Hürriyet δήλωσε αρχικά ότι: «Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες. Παράλληλα με έναν τρόπο που Δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια».

Ο Τούρκος προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα κάνοντας συστάσεις προς την χώρα μας και επαναλαμβάνοντας ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς».

Ειδικότερα είπε:

«Περιμένουμε από την Ελλάδα που είναι και σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ να παραμείνει πίστη στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς.
Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπριων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας».

- διαφ -
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr
- διαφ -

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα