Δημοσκόπηση που θα συζητηθεί έβγαλε σήμερα η MRB. Οι πολίτες πιστεύουν πως η σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας είναι πιθανή, καθώς το 54,9% εκτιμά πως υπάρχει πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, ενώ το 39,2% θεωρεί πως δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα.

Αυτό σημαίνει πλέον πως οι Έλληνες είναι πλήρως ενημερωμένοι για όσα λαμβάνουν χώρα, αλλά επίσης, οι περισσότεροι από αυτούς είναι και έτοιμοι για την σύγκρουση.

Έτοιμες είναι και οι ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες προετοιμάζονται για “επικίνδυνα σενάρια”, καθώς το σημερινό τουρκικό καθεστώς δεν αμφισβητεί μόνο την ελληνική ΑΟΖ στην Α. Μεσόγειο, αλλά διεκδικεί το “μισό Αιγαίο” (χάρτης Γαλάζιας πατρίδας) καθώς και 18 νησιά μας στο Αιγαίο.

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση.

Το κυβερνών κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR, προηγείται με 13 μονάδες έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεη ψήφου καταγράφει ποσοστό 33%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι στη δεύτερη θέση με 20%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 5,7%, το ΚΚΕ με 4,7%, η Ελληνική Λύση με 4,0% και το ΜέΡα25 με 3,1%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 44,2% των προτιμήσεων, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 19,7%.

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44,2% ευνοϊκών γνωμών. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30,5%, η Φώφη Γεννηματά με 21,9%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 20,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 19,4% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 19,1%.

Στη ίδια δημοσκόπηση, το 54,9% θεωρεί «πολύ» ή «αρκετά» πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, ενώ το 42, 6% θεωρεί πιο ενδεδειγμένη λύση την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις ελληνοτουρκικές διαφορές, έναντι 28,8% που προτιμά τον απευθείας διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το 21,3% απαντά «καμιά από τις παραπάνω λύσεις».

Αναφορικά με την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB, το 55,5% κρίνει θετικά την επιλογή της και μόνο το 23% αρνητικά.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


διαφ.